Banner 980x90

Liepājā oktobrī kopā ar Leipcigas "Gewandhaus" orķestri uzstāsies Kristīne Opolais un Andris Nelsons

Rīga, 27.sept., LETA. Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" 16.oktobrī uzstāsies tradīcijām bagātais Leipcigas "Gewandhaus" orķestris sava jaunā mākslinieciskā vadītāja, diriģenta, vairākkārtēja "Grammy" balvas ieguvēja Andra Nelsona vadībā, aģentūru LETA informēja koncertaģentūras "Laba mūzika" preses sekretārs Gints Ozoliņš.

Koncerts norisināsies Latvijas valsts simtgades koncertciklā "Dzimuši Latvijā" un tajā piedalīsies arī starptautiski atzītais soprāns Kristīne Opolais.

Koncertprogrammā skanēs Andra Dzenīša jaundarbs "Māra", dziedājumi no Pētera Čaikovska operām "Jevgeņijs Oņegins", "Opričņiks", "Pīķa dāma" un Gustava Mālera Pirmā simfonija.

Kā uzsvēra Ozoliņš, 2015.gadā atvērtajam "Lielajam dzintaram" šis ir, iespējams, nozīmīgākais koncerts, kas līdz šim ticis rīkots šajā koncertzālē.

Leipcigas "Gewandhaus" orķestris tiek uzskatīts par pasaules vecāko joprojām spēlējošo simfonisko orķestri. 2018.gadā orķestris izsludinājis 275.jubileju, tādējādi norādot, ka par izveidošanas brīdi uzskata 1743.gadu, kad Leipcigas augstmaņi un pilsoņi izveidoja orķestri "Großen Concerte", kurā bija 16 mūziķu - puse profesionāļi, puse studenti. Līdz šim orķestri vadījuši 20 kapelmeistari. Latviešu diriģents Nelsons par Leipcigas "Gewandhaus" māksliniecisko vadītāju kļuva šā gada sākumā.

Biļetes uz gaidāmo koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" tīklā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)