Banner 980x90

Liepājā par gandrīz 9000 eiro izstrādāta pašvaldības vienotā vizuālā identitāte

Ventspils, 12.okt., LETA. Šodien Liepājas domes sēdē apstiprināta jaunā pašvaldības vienotā vizuālā identitāte jeb grafiskais standarts, kura koncepciju par gandrīz 9000 eiro izstrādāja dizaina birojs "H2E", aģentūru LETA informēja Liepājas domē.

Vienota pilsētas vizuālā identitāte radīta ar mērķi efektīvāk uzrunāt konkrētas mērķauditorijas un radīt vienota Liepājas tēla sajūtu gan pašos liepājniekos, gan pilsētas viesos.

Kā skaidroja Liepājas pašvaldības administrācijas Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne, vēsturisku apstākļu un vienotas stratēģijas trūkuma dēļ Liepājas pašvaldībā bija radusies neefektīva zīmolu struktūra – pārāk daudz neatkarīgu zīmolu, kuru funkcijas un auditorijas pārklājās. Tas nebija finansiāli efektīvi, jo katra zīmola identitātes un komunikācijas izstrādei un uzturēšanai tika tērēti līdzekļi. Tāpat tas nebija efektīvi no komunikācijas viedokļa, jo piesātināja informācijas telpu, dublēja informāciju un bija mulsinoša iedzīvotājiem un pilsētas viesiem, skaidroja pašvaldībā.

"Mazāks zīmolu skaits nosegs plašāku auditoriju un vajadzību loku, tādējādi mazināsies arī komunikācijas sadrumstalotība. Tiks ievērota sinerģija – iestāžu zīmoli būs savā starpā radniecīgāki, līdz ar to līdzekļi komunikācijā tiks izmantoti efektīvāk un racionālāk," skaidroja Lazdāne.

Jaunajā vizuālajā identitātē tiks izmantota Liepājas vārda logotipa zīme un ģerbonis. Jaunajā logotipā vēja ietekmē garumzīme vārdā "Liepāja", turpina "kustību" gluži kā koku galotnes un plīvojoši mati. "Kustības" turpinājumā zīme papildināta ar sarkanu Kurzemes hercogistes punktu. Punkts šajā gadījumā ir jauns sākums – idejām, iespējām un iedvesmai gan personiskajā, gan biznesa un sabiedriskajā jomā, skaidroja Lazdāne.

Procesa gaitā tika uzrunāti vairāki potenciālie vizuālās identitātes veidotāji. Izvērtējot grafiskā dizaina izstrādātāju pieredzi un profesionalitāti Latvijā, tika uzrunāti vairāki uzņēmumi, no kuriem pēc piedāvājumu saņemšanas darbs tika uzticēts dizaina birojam "H2E", kas izstrādājis arī Latvijas valsts pārvaldes iestāžu vienotu vizuālo identitāti. Pilsētas vizuālās identitātes koncepcijas izstrāde izmaksāja 8996 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)