Banner 980x90

Liepājā piešķir finansējumu deviņiem vēsturisko ēku saglabāšanas projektiem

Ventspils, 23.maijs, LETA. Liepājas pašvaldības līdzfinansējumu kultūras pieminekļu saglabāšanai saņems deviņi no kopumā 33 konkursā iesniegtajiem projektiem, aģentūru LETA informēja Liepājas būvvaldes sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Štāls.

No konkursā atbalstītajiem projektiem diviem līdzfinansējums piešķirts ēkas mākslinieciski arhitektoniskajai izpētei un būvprojekta izstrādei, bet pārējiem - konkrētu restaurācijas darbu veikšanai.

Kopējā naudas summa, par kuru kultūras pieminekļu īpašnieki vai valdītāji šogad vēlējās sākt vai turpināt savu īpašumu sakārtošanu, sasniedza 677 857 eiro, savukārt no pašvaldības projektu iesniedzēji vēlējās saņemt kopumā 301 187 eiro, kas bija trīs reizes vairāk, nekā šim mērķim pašvaldības budžetā sākotnēji rezervētais finansējums – 100 000 eiro. Tomēr pagājušajā nedēļā domes sēdē kultūras pieminekļu atjaunošanas programmai papildus tika piešķirti vēl 26 783 eiro no SIA "Liepājas enerģija" dividendēm. Līdz ar to kopējā atbalsta summa atjaunošanas darbiem šogad sasniedz 120 583 eiro, bet atlikusī summa tiks izmantota būvuzraudzības darbu veikšanai, par ko veikta iepirkuma procedūra.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, kad konkursā galvenokārt tika iesniegti pieteikumi par dokumentu izstrādi, šogad daudz vairāk bija projektu par konkrētu restaurācijas darbu veikšanu. Līdz ar to izmaksas visos pieteikumos ir lielākas un nebija iespējams atbalstīt visus pieteikumus, kā tas noticis iepriekš, skaidroja Štāls.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)