Banner 980x90

Liepājā pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma "Savējie sapratīs.Sešdesmitie.Sākums."

Foto no video
Foto no video
Pirmdien, 13.novembrī, plkst.14.00 Liepājas Latviešu biedrības nama Kamerzālē demonstrēs dokumentālās roka triloģijas pirmā filma "Savējie sapratīs.Sešdesmitie.Sākums.", pilsētas informācijas portāls Liepaja24.lv uzzināja Liepājas pilsētas pašvaldībā. 

Apmeklētājiem būs iespēja tikties ar filmas režisoru Mareku Bērentu un mūziķi Valdi Skujiņu, kurš ir viens no filmas dalībniekiem un dalīsies savos iespaidos par piedzīvoto.

Filmas stāsts ir par pagājušā gadsimta 60.gadu latviešu rokmūziķiem, kas spītējot padomju cenzūrai un aizliegumiem atļāvās publiski paust mūsu alkas pēc brīvības un neatkarības. Galvenais iemesls, kāpēc vispār vēl ir vērts runāt par tā laika rokmūziku - tā patiesi bija laba, profesionāla, izsāpēta, ne tā, kā tagad, kad dziedāt var visu. Cenzūra rūdīja mūziķus, padarot mūziku pārdomātāku, radošāku, spēcīgāku. Programmas tika rūpīgi slīpētas un mēģinājumi notika regulāri. Tieši rokmūziķi lika pamatus tam, ko mēs šodien uzskatam pašu par sevi saprotamu un neatņemamu – izpausmes un vārda brīvība.

Filmas varoņi: Pits Andersons, Raimonds Pauls, Boriss Rezņiks, Imants Kalniņš, Jānis Vanadziņš, Gunārs Šimkus, Vilnis Šmīdbergs, Ingvars Leitis, Vladimirs Smirnovs, Alvis Birkovs, Valdis Skujiņš, Ivars Godmanis, Juris Lapinskis, Leons un Juris Sējāni, Andris Kronbergs, Zigmars Liepiņš, Mārtiņš Brauns, Niks Matvejevs. 

Par filmas tituldziesmu kļuvusi grupas "Laime Pilnīga" dziesma "Kopā brīvi" . Biļetes pieejamas Liepājas Latviešu biedrības nama kasē. Ieejas maksa 3 eiro. Skolēniem, studentiem, pensionāriem – 2 eiro. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)