Banner 980x90

Liepājā rīkos tikšanos ar iedzīvotājiem par ostas uzņēmumu radītā vides piesārņojama kontroli

Ventspils, 19.okt., LETA. Liepājā tiks rīkota tikšanās ar iedzīvotājiem, lai pārrunātu jautājumus par ostas uzņēmumu radītā vides piesārņojama kontroli, aģentūru LETA informēja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārstāve Līga Ratniece-Kadeģe.

Vakar notika Liepājas SEZ attīstības plāna 2018.- 2035.gadam stratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējuma publiskā apspriešana, kurā piedalījās 43 iedzīvotāji. Kā sacīja SEZ pārstāve, no iedzīvotājiem saņemti konstruktīvi priekšlikumi un ierosinājumi, bet tie ne tik daudz saistīti ar ostas nākotnes attīstības plāniem, cik ar esošo vides piesārņojumu, kas satrauc iedzīvotājus. Līdz ar to sabiedriskās apspriešanas laikā SEZ pārvaldes, Liepājas domes un ostas uzņēmēji vienojušies ar iedzīvotājiem rīkot atsevišķu sanāksmi par esošā vides piesārņojama kontroli, kā arī kopīgi domāt par to, kā turpmāk risināt vides jautājumus, kas ietekmē blakus ostai dzīvojošos liepājniekus. Pašlaik vēl zināms sanāksmes datums.

Kā ziņots, sabiedriskajai apspriešanai nodots Liepājas SEZ attīstības plāna vides novērtējums. Dokumentā analizēts vides stāvoklis Liepājas SEZ teritorijā un iespējamā ietekme uz vides kvalitāti, īstenojot attīstības plānu 2018.- 2035.gadam.

Publiskā apspriešana norisināsies līdz 27.oktobrim. Ar sabiedriskās apspriešanas materiāliem var iepazīties Liepājas SEZ mājaslapā.

Vides pārraudzības valsts biroja ieteikumus un rekomendācijas, kā arī sabiedrības pārstāvju, institūciju un pašvaldības struktūrvienību speciālistu komentārus, kas tiks saņemti sabiedriskās apspriešanas laikā, integrēs vides pārskata galīgajā redakcijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)