Banner 980x90

Liepājā rūpniecības produkcijas apmēri deviņos mēnešos auguši par 3,2%

Rīga, 23.nov., LETA. Šā gada deviņos mēnešos Liepājā apstrādes rūpniecības produkcija saražota 206,7 miljonu eiro apmērā, kas ir par 3,2% jeb 6,3 miljoniem eiro vairāk nekā pērn, aģentūru LETA informēja Liepājas pilsētas pašvaldībā.

Kopējā Liepājā saražotā un realizētā produkcija gada pirmajos deviņos mēnešos veido 3,8% no Latvijas kopapmēra.

Salīdzinot ar 2017.gada deviņu mēnešu periodu, par 5,2 miljoniem eiro jeb par 2,5% palielinājies arī realizētās rūpniecības produkcijas apmērs. 2018.gada pirmajos deviņos mēnešos realizētās produkcijas apmērs bija 212 miljoni eiro.

Saražotā produkcija gan eksportēta, gan realizēta vietējā tirgū. Eksportam realizētas preces par 161,7 miljoniem eiro, kas ir par 3,6 miljoniem eiro jeb par 2,3% vairāk nekā pērn. Savukārt vietējā tirgū realizētas preces par 50,3 miljoniem eiro, kas ir par 1,6 miljoniem eiro jeb par 3,2% vairāk nekā 2017.gadā.

Rūpniecības produkcijas apmēra tendence šā gada deviņos mēnešos Liepājā ir augoša, bet lēnāka nekā pirms gada, norādīja pašvaldība. Tomēr gada griezumā pilsētas rūpniecība ir stabila, ko sekmē vairāki stabili eksportspējīgi mašīnbūves uzņēmumi Liepājā, radot labvēlīgus priekšnoteikumus tālākai mašīnbūves nozares attīstībai pilsētā.

Kopējo rūpniecības nozari Liepājā ir ietekmējis eksports un situācija pasaules ekonomikā. Novērots, ka pēdējos mēnešos rūpniecības pieauguma tempi piebremzējas arī Lietuvā un Igaunijā, kā arī citviet Eiropā, skaidroja Liepājas pašvaldība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)