Banner 980x90

Liepājā saistībā ar Vecās ostmalas labiekārtošanu plāno nozāģēt vairāk nekā 50 kokus

Ventspils, 24.marts, LETA. Liepājā saistībā ar Vecās ostmalas labiekārtošanu un promenādes izbūvi plānots nozāģēt 51 koku, bet vēl četrus potenciāli bīstamus kokus paredzēts likvidēt Peldu ielā, aģentūru LETA informēja Liepājas domē.

Lai veiktu Vecās ostmalas labiekārtošanu un promenādes izbūvi, posmā no vecā dzelzceļa tilta līdz laivu eliņiem paredzēts likvidēt 51 koku, tostarp 41 vītolu, četras kļavas, piecus augļu kokus un blīgznu. No jauna paredzēts iestādīt 13 sudrabvītolus un 23 ievas, bet gar pārbūvējamās ielas mūra žogiem sarkano līniju robežās iestādīt mežvīnus. Vecajā ostmalā plānots izbūvēt ietves, automašīnu stāvvietas un stāvlaukumus, sakārtot brauktuvi, nostiprināt Liepājas ezera krastu un izbūvēt laivu nolaišanas vietu.

Savukārt Peldu ielā 66 pie izklaides vietas "Dzintara boulings" plānots nocirst kokus, kas ir novecojuši un apdraud cilvēkus un automašīnas. Tur plānots likvidēt divus melnalkšņus, kļavu un slīpi augošu liepu. Pārējiem kokiem veicama vainagu kopšana.

Iedzīvotāji aicināti no 24. marta līdz 6. aprīlim piedalīties publiskajā apspriešanā un izteikt savu viedokli par plānoto koku ciršanu. Rakstiskas atsauksmes un priekšlikumus, aizpildot aptaujas lapas, var sūtīt pa pastu vai klātienē aizpildīt Liepājas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā, kā arī aptaujas anketu aizpildīt elektroniski pašvaldības mājaslapā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)