Banner 980x90

Liepājā sākas vērienīgākais vasaras pludmales tenisa turnīrs Latvijā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Šajā nedēļas nogalē, no 8. līdz. 10.jūlijam Liepājas pludmalē notiks līdz šim Latvijā vērienīgākās pludmales tenisa sacensības "ActSmart pludmales tenisa kauss". Sacensības sāksies jau plkst.9.00 un ilgs līdz pēdējām fināla spēlēm.

Kā pilsētas informācijas portālu Liepaja24.lv informēja Latvijas Tenisa savienības pārstāvis Kārlis Lejnieks, kopā piedalīsies aptuveni 100 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas. Spēles vienlaikus norisināsies uz pieciem pludmales tenisa laukumiem, taču papildus tiek plānots uzstādīt vēl vienu, lai visiem, kas nekad nav spēlējuši pludmales tenisu, būtu lieliska iespēja to izmēģināt.

Pludmales teniss kā sporta veids lielā mērā ir volejbola, skvoša un tenisa apvienojums. Spēles notiek smiltīs uz vairākiem izveidotiem tenisa laukumiem. Tas ir lielisks sporta veids visiem aktīvas atpūtas un veselīga dzīvesveida piekritējiem, un to var sākt mācīties spēlēt jebkurā vecumā gan profesionālajā, gan amatieru līmenī – nav nozīmes ir vai nav gūta iepriekšēja pieredze. Sestdien notiks amatieru turnīrs, savukārt svētdien norisināsies jauktās dubultspēles, kur joprojām var pieteikties ikviens. Plānots, ka turnīrā piedalīsies arī latviešu slavenais futbolists Māris Verpakovskis.

Viens no pludmales tenisa organizatoriem, Andris Antonovs, uzskata, ka pludmales teniss ir piemērots ikvienam, kurš vēlas gūt pozitīvas emocijas un aktīvi atpūsties pludmalē. "Mūsu mērķis ir izveidot tādu kā "pludmales tenisa kopienu", piesaistot pēc iespējas vairāk cilvēku. Šobrīd kopā ar kolēģi Raimondu Grantu iesaistām savus draugus un paziņas, kuri jau tagad aktīvi katru nedēļu zvana un jautā, vai šonedēļ arī būsim pludmalē un spēlēsim pludmales tenisu. Manuprāt drīz vien šis sporta veids kļūs par vienu no populārākajiem un attīstītākajiem Latvijā, jo par to zinās un interesēsies pilnīgi visi. "ActSmart" pludmales tenisa turnīrā par patīkamu atmosfēru visās trīs pasākuma dienās rūpēsies DJ Woot. Sestdienas vakarā dalībniekiem un pasākuma apmeklētājiem notiks pludmales atpūtas pasākums kafejnīcā "Red Sun Buffet", tāpēc aicinām visus gan piedalīties sacensībās, gan izbaudīt tās kopā ar mums," stāsta Andris Antonovs.

Pludmales teniss ir viens no jaunākajiem sporta veidiem, kurš šobrīd strauji attīstās visās pasaules valstīs, kurās jau ir populāri dažādi citi pludmales sporta veidi. 2008.gadā pasaulē tika organizēti 13 oficiālie turnīri, savukārt 2014.gadā ITF starptautisko pasākumu kalendārā bija iekļauti jau 210 turnīri, no kuriem 4 tika organizēti Baltijas valstīs. Šogad Lietuvā, Igaunijā un Latvijā tiks organizēti vairāk kā 10 turnīri. Līdz šim Latvijā šāda veida sacensības ir notikušas Rīgā un Jūrmalā.

Latvijas tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks: "Pludmales teniss pēdējos gados ir guvis milzu popularitāti ne tikai Eiropā, bet arī visā pasaulē. Ar šo sporta veidu nodarbojas tādas pasaules līmeņa tenisa zvaigznes, kā Serēna Viljamsa, Viktorija Azarenko, Rafaels Nadāls, Andrē Agasi. Ar katru gadu pludmales teniss kļūst aizvien populārāks, un to plāno drīzumā iekļaut arī Vasaras Olimpiskajās spēlēs. Arī mūsu valsts labākie tenisisti, piemēram, Jeļena Ostapenko, Andis Jukša, Oskars Vaskis, Irina Kuzima spēlē pludmales volejbolu Latvijas pludmalēs. Latvijas sportistiem ir liels potenciāls kļūt vērā ņemamiem pasaules rangā. Jau šobrīd varam uzteikt junioru divīziju, kas pasaules čempionātā ierindojas 4.vietā. Pateicoties gandrīz 500 km garajai pludmales joslai un balto smilšu pludmalēm, Latvijai ir visas iespējas nākotnē kļūt par pludmales tenisa lielvalsti."

"ActSmart pludmales tenisa kausā" Liepājā būs divi turnīri – piektdien tiks izspēlēts pirmais, savukārt otrais - sestdien un svētdien. Spēles notiks atsevišķi sieviešu un vīriešu grupās. Visi, kuri vēlas pieteikties otrajam turnīram, ir iespēja to paspēt izdarīt pirmās dienas vakarā no plkst.16.00 – 18.00 sacensību norises vietā, vai arī rakstot uz e-pastu actsmartbeachtennis@gmail.com.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)