Banner 980x90

Liepājā sāks darbu jauns privātais bērnudārzs "Pikucis"

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Liepājā nākamnedēļ darbu sāks jauns privātais bērnudārzs "Pikucis".

Kā aģentūru LETA informēja bērnudārza vadītāja Svetlana Skrīvere, bērnudārzs ir saņēmis Izglītības kvalitātes valsts dienesta licenci, un pašlaik notiek līgumu slēgšana ar bērnu vecākiem, kuru mazuļi no 1.augusta sāks apmeklēt bērnudārzu.

Bērnudārzā "Pikucis" sākotnēji plānots uzņemt 25 mazos liepājniekus vecumā no pusotra līdz četriem gadiem. Kopš 11.jūlija bērnudārzā divas nedēļas darbojās adaptācijas grupiņa, lai mazuļi varētu iepazīt bērnudārza vidi un pakāpeniski pierast pie ikdienas režīma. To apmeklējuši apmēram 15 bērni no dažādiem pilsētas mikrorajoniem.

Bērnudārza dibinātājs ir uzņēmums SIA "Studiums". Skrīvere pastāstīja, ka no SIA "Andre stils" tiek nomātas telpas Pļavu un Salmu ielas krustojumā, kur savulaik jau atradies bērnudārzs. Bērnudārzā strādā trīs pedagogi un viens audzinātāja palīgs.

Kā pastāstīja Skrīvere, bērnu vecākiem aptuvenās bērna uzturēšanas izmaksas bērnudārzā kopā ar ēdināšanu varētu būt ap 170-190 eiro mēnesī atkarībā no dienu skaita mēnesī.

Skrīverei ir pieredze pedagoģijā, viņa apguvusi arī papildu zināšanas Montesori pedagoģijā. Skrīvere pirms 13 gadiem Liepājā izveidoja Bēbīšu skolu, kas darbojas Liepājas Bērnu un jaunatnes centra struktūrvienībā "Vaduguns".

Bērnudārzs "Pikucis" darbu sāks ar Liepājas pašvaldības atbalstu. Pašvaldība kopš 2005.gada atbalsta privāto iniciatīvu bērnudārzu veidošanā, piešķirot tiem līdzfinansējumu. Pašlaik līdzfinansējuma apmērs ir 147,98 eiro mēnesī par vienu bērnu un tiek aprēķināts pēc Ministru kabineta izstrādātās vienotās metodikas. Līdz šim pašvaldība sniegusi atbalstu trim privātajām izglītības iestādēm Liepājā, kurās pirmsskolas izglītības programmu apgūst kopumā 95 bērni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)