Banner 980x90

Liepājā septembrī notiks forums "Valsts atbalsta biznesu"

Rīga, 6.sept., LETA. Ekonomikas ministrija šā gada 19.septembrī Kurzemes reģiona komersantiem Liepājā rīkos forumu "Valsts atbalsta biznesu", aģentūru LETA informēja EM.

Forumi par valsts atbalstu uzņēmējiem kļuvuši jau par ikgadēju tradīciju, sniedzot iespēju saņemt aktuālo informāciju par pieejamo un plānoto atbalstu uzņēmējdarbības attīstībai un uzņēmumu produktivitātes kāpināšanai.

"Pārmaiņas modernas ekonomikas virzienā sasniegsim ar inovācijas attīstību un produktivitātes kāpināšanu, kā rezultātā pieaugs eksporta apjoms un iedzīvotāju labklājība. Šajos virzienos arī vērstas vairums EM piedāvātās atbalsta programmas - šobrīd atbalstam uzņēmumu investīcijām inovācijās, novatoriskos risinājumos un darbinieku apmācībām pieejami vairāk kā 400 miljoni eiro. Blakus plaši zināmajām un uzņēmēju iecienītām programmām šogad esam raduši risinājumu, kā turpināt atbalstīt uzņēmēju dalību starptautiskās izstādēs un noorganizēt otro kārtu atbalstam jaunu produktu ieviešanai ražošanā. Ņemot vērā izteiktās darbaspēka pieejamības problēmas, ļoti pieprasīta ir atbalsta programma nodarbināto apmācībām, kā rezultātā jau šobrīd vairāk kā 6000 cilvēkiem celtas nepieciešamās kvalifikācijas prasmes," norādīja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

Šogad forumā tiks parādītas šā brīža ekonomikas izaugsmes tendences Latvijā un pasaulē un tiks plašāk stāstīts par "Attīstības finanšu institūcija "Altum" ("Altum") un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) administrētajām valsts atbalsta programmām.

"Ikvienu Kurzemes uzņēmēju aicinu izmantot iespēju vienuviet saņemt visplašāko informāciju par to, ko šodien privātajam biznesam piedāvā valsts. Šīs iespējas ir plašākās, kādas jebkad bijušas, savukārt forumā mēs palīdzēsim tajās noorientēties, lai uzņēmēji varētu tās maksimāli efektīvi izmantot savā labā. Tāpat stāstīsim par jaunumiem mūsu valsts atbalsta programmās gan lauksaimniekiem, gan uzņēmējiem, kas darbojas citās nozarēs. Te jāpiemin gan jauns finanšu instruments portfeļgarantijas, kas banku finansējumu ļauj saņemt ar zemāku procentu likmi, gan aizdevumi uzņēmumu energoefektivitātei, kas uz enerģijas patēriņa samazināšanas rēķina palīdz panākt būtisku finansiālu ietaupījumu," norādīja "Altum Kurzemes reģiona vadītāja Ilze Grundmane.

"Liepājas biznesa inkubatoram, kā vienam no valsts atbalsta mehānisma dzinējspēkiem, ir iespēja ikdienā pieredzēt uzņēmumu straujo attīstību, pateicoties tieši spējai sadarboties. Mēs sniedzam nozīmīgu atbalstu, lai uzņēmuma izaugsme būtu straujāka, mērķtiecīgāka un zinātnē balstīta. Daloties ar klientu veiksmes stāstiem, foruma laikā pastāstīsim par to, kā veiksmīgāk uzsākt biznesu šodien, kā veicināt eksportu, piesaistīt investīcijas, sadarboties ar zinātniekiem, un skaidrosim jaunuzņēmumu priekšrocības," piebilda LIAA Liepājas biznesa inkubatora vadītājs Gints Reķēns.

Savukārt Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā foruma dalībniekiem sniegs ieskatu Eiropas Savienības atbalsta politikā pēc 2020.gada. Savukārt Maksātnespējas kontroles dienests informēs uzņēmējus par iespējām aizsargāt savas intereses partneru maksātnespējas procesā.

Forumā neizpaliks arī uzņēmēju veiksmes stāsti un noderīgi padomi uzņēmējdarbības attīstībā. Liepājas forumā savā pieredzē, kā radīt modernu un inovatīvu iepakojumu, dalīsies AS "Immer Digital" valdes loceklis Mārtiņš Kreicbergs. Savukārt "FranklinCovey Leadership" prakses vadītājs Latvijā Ilmārs Vamzis klātesošos uzrunās, kā izdzīvot vadītājam šodienas laikmetā, un kā panākt, lai rodas komanda, kas uzņemas atbildību par uzņēmumu un gūst gandarījumu no tā.

Forums notiks Liepājā, Liepājas Olimpiskajā centrā, Brīvības ielā 39.

Šajā rudenī forumi "Valsts atbalsta biznesu" vēl notiks Valmierā un Jelgavā, papildu informācija par tiem publicēta Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnē. Forumus "Valsts atbalsta biznesu" jau tradicionāli organizē EM, "Altum", LIAA un Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā  informatīvās kampaņas "Atbalsts uzņēmējiem" ietvaros.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)