Banner 980x90

Liepājā uzstādītas metāla taktilās kartes ar pilsētvides objektiem

Rīga, 21.nov., LETA. Liepājas pilsētvidē uzstādītas piecas metāla taktilās informācijas kartes ar dažādiem pilsētas objektiem, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldībā.

Taktilās kartes uzstādītas Stacijas laukumā, pie Liepājas Olimpiskā centra, pie Pētertirgus, netālu no Liepājas Neredzīgo biedrības un Dienvidrietumu rajonā - Klaipēdas un Ventas ielas krustojumā.

Taustes kartes veidotas, lai palīdzētu neredzīgiem vai vājredzīgiem pilsētas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem ar taustes palīdzību izprast apkārtesošo pilsētvidi. Kartē atainoti konkrētā rajona, kurā karte uzstādīta, pilsētvides fragmenti un nozīmīgākie objekti. Attēlotie objekti ir izcelti un paskaidroti ar latīņu burtiem latviešu valodā un arī Braila rakstā.

Pašvaldībā skaidroja, ka taktilās kartes sekmē vides pieejamību un veicina izpratni par apkārtējo vidi cilvēkiem ar redzes traucējumiem un invaliditāti. Karšu autors un izstrādātājs ir mākslinieks Reinis Kuncītis. Karšu atrašanās vietu, atainojamo objektu izvēle un to skaidrojumi sagatavoti sadarbībā ar Liepājas Neredzīgo biedrību.

Karšu dizains veidots arī tā, lai pie kartes var piekļūt cilvēki riteņkrēslos. Lai kartes labāk iekļautos pilsētvidē, to stūri veidoti noapaļoti. Kartes gatavotas līdzīgas jau esošajām taktilajām kartēm, tādējādi nodrošinot konsekvenci un vienotu stilu šāda veida objektiem pilsētā.

Uzstādītās kartes tiek finansēts Eiropas Savienības Latvijas-Lietuvas programmas finansētā projekta "Saredzi citādāk ("I see")" īstenošanas gaitā. Kopējais projekta finansējums ir 493 044 eiro, tais skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļi 419 088 eiro. Projekta mērķis ir uzlabot personu ar redzes traucējumiem iekļaušanos sabiedrībā un veicināt vienlīdzīgu attieksmi pret personām ar invaliditāti. To plānots sasniegt, stiprinot sadarbību, uzlabojot sabiedrības izpratni un paaugstinot speciālistu kompetences, pilnveidojot infrastruktūru un sociālo pakalpojumu pieejamību, efektivitāti un dažādību.

Projekta īstenošanas gaitā Liepājā tiek organizētas sociālās pilnveides nodarbības cilvēkiem ar redzes traucējumiem un invaliditāti, ir uzstādītas četras divu metru platas laipas izejās uz pludmali, 71 taktilā informācijas zīme sociālās un publiskās ēkās Liepājā, ir organizēti informatīvi publiski pasākumi saistībā ar redzes invaliditāti aktuālām tēmām, kā arī tiks veidota īsfilma par projekta laikā paveikto.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)