Banner 980x90

Liepājā varēs saņemt līdz 10 000 eiro atbalstu mājokļa ārējās vides pielāgošanai cilvēkiem riteņkrēslos

Ventspils, 15.febr., LETA. Liepājā turpmāk varēs saņemt līdz 10 000 eiro pašvaldības atbalstu mājokļa ārējās vides pielāgošanai cilvēkiem riteņkrēslos, aģentūra LETA uzzināja Liepājas domē.

Šodien Liepājas domes sēdē apstiprināti saistošie noteikumi "Par pabalstu mājokļa ārējās vides pielāgošanai personai, kura pārvietojas riteņkrēslā". Noteikumi paredz, ka šāds pabalsts tiks piešķirts vienu reizi rindas kārtībā Liepājā deklarētai personai, kura pārvietojas riteņkrēslā un kurai ir pirmā vai otrā invaliditātes grupa.

Mājoklim, kuru nepieciešams pielāgot, ir jābūt personas vai tās ģimenes locekļa īpašumā vai lietošanā un jāatrodas ēkas pirmajā stāvā, bet, ja mājoklis atrodas augstāk par pirmo stāvu, tad ēkā jābūt ierīkotam liftam. Ja pabalsta pieprasītājs nav mājokļa īpašnieks, nepieciešams saņemt arī dzīvokļa īpašnieka rakstisku piekrišanu pacēlāja vai pandusa ierīkošanai. Nepieciešama arī daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopības vairākuma piekrišana.

Pabalsts tiks izmaksāts mantiskā veidā, apmaksājot reģistrēta būvkomersanta veiktos pakalpojumus pandusa vai pacēlāja izbūvei.

Pašlaik Liepājā ir aptuveni 45 cilvēki, kuri pārvietojas riteņkrēslā un kurus dzīvesvietā apsekojuši sociālā dienesta darbinieki. Aptuveni 15 no viņiem varētu būt nepieciešamība tuvāko gadu laikā pielāgot mājokļa ārējo vidi. Liepājas pilsētas pašvaldības šī gada budžetā šim mērķim plānoti 40 000 eiro.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā un publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)