Banner 980x90

Liepājas apstādījumu paplašināšanai vasarā papildus tērēs ap 45 500 eiro

Liepāja, 23.marts, LETA. Liepājas apstādījumu paplašināšanai vasarā papildus tērēs ap 45 500 eiro, Rietumu Radio intervija sacīja Liepājas Komunālās pārvaldes sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Štāls.

Šogad turpināsies Liepājas apstādījumu paplašināšana atbilstoši domes pieņemtajai pilsētas Apstādījumu koncepcijai 2016.-2019.gadam. Pirmie darbi jau ir sākti, atzīmēja Štāls.

Saskaņā ar koncepciju šogad paredzēts labiekārtot skvēru Ganību ielā 163. Apstādījumu uzraudzības komisija, novērtējot situāciju dabā, konstatēja, ka skvērā likvidējamas trīs pāraugušās papeles un iztrupējušais bērzs, divām papelēm un kļavai veicama vainagu kopšana. Skvērā likvidējami arī novecojušie krūmi, klintenes un sniegogas, ceriņiem un karagānai veicama atjaunojošā apgriešana.

Skvēra labiekārtošanas notiks aprīlī. Būs puķu dobe 90 kvadrātmetru platībā, kurā ieaudzēs dažādus tauriņziežus, piemēram, slotzaru, citizu, kazāboliņu, halimodendronu, lupīnas, daudzgadīgos puķuzirnīšus un citas puķes.

Pilsētas dārzniece Ruta Jaunzeme informēja, ka ar jauniem puķu dekoratīvajiem stādījumiem papildinās Gulbju dīķa apkārtni un citas vietas pilsētā. Šim mērķim iepirkti 15 vertikālie puķu podi, sarkanā un zaļā krāsā.

Jauni dekoratīvie akcenti būs promenādē. Tur sešos puķu podos rondo izveidos divu līmeņu vasaras puķu stādījumus - košums tiks pacelts arī cilvēka acu augstumā.

Jaunu puķu dobi un dekoratīvos stādījumus šopavasar iekops pie Kalpaka tilta, kur 150 kvadrātmetru platībā Karostas pusē izpletīsies "puķu upe" ar ziemcietēm un dažādām sīpolpuķēm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)