Banner 980x90

"Liepājas enerģija" kopš pavasara rekonstruējusi 1,2 kilometrus siltumtīklu

Rīga, 23.jūl., LETA. SIA "Liepājas enerģija" laika posmā no 1.aprīļa līdz šim brīdim ir rekonstruējusi 1,2 kilometrus siltumtīklu, kas ir gandrīz puse no kopējā plāna šajā gadā, aģentūru LETA informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Ģirne.

Centralizētajam apkures tīklam patlaban ir pievienoti 26 jauni objekti.

"Siltumtīklu izbūves un rekonstrukcijas darbu sezona norit pēc plāna, pašlaik esam realizējuši jau gandrīz pusi no kopējā darbu apjoma. Esmu pateicīgs liepājniekiem un pilsētas viesiem par iecietību, jo dažādos pilsētas mikrorajonos uz īsāku vai garāku laika posmu tiek atslēgts siltums. Ņemot vērā uzņēmuma darbinieku profesionalitāti un pieredzi, atsevišķus remonta darbus izdodas paveikt ātrāk nekā plānots, un attiecīgi karstā ūdens padevi varam atjaunot operatīvāk," stāstīja "Liepājas enerģija" valdes priekšsēdētājs Jānis Jansons.

Šajā sezonā ir plānots veikt rekonstrukcijas darbus 2,5 kilometru garumā, kā arī centralizētajam siltumtīklam pievienot 60 jaunus objektus.

Siltumtīklu izbūves sezona sākās 1.aprīlī, lai turpinātu pilnveidot pilsētas siltumapgādes infrastruktūru un paaugstinātu tās drošību. Šogad plānots investēt 1,1 miljonu eiro centralizēto siltumtrašu rekonstrukcijās un jauno klientu pieslēgumos ar 4,02 megavatu kopējo slodzi, piebilda Ģirne.

"Liepājas enerģija" aicina iedzīvotājus vasaras periodā veikt dažādus energoefektivitātes pasākumus - logu, durvju nomaiņu, sienu siltināšanu, jumta un pagrabstāva remontu, radiatoru nomaiņu, lai nākamajā apkures sezonā siltumenerģijas patēriņš būtu gudrs un ekonomisks. Tāpat vasaras laikā ieteicama profesionāla ēkas individuālā siltummezgla un iekšējās apkures sistēmas tehniskā apkope.

Iedzīvotājiem un komersantiem, kuri nākotnē plāno arī savā ēkā izmantot centralizētās siltumapgādes pakalpojumu, "Liepājas enerģija" atgādina, ka jauna pieslēguma izstrādes un izbūves process ir laikietilpīgs, turklāt izbūves darbus iespējams veikt tikai gada siltajos mēnešos, kad apkure netiek izmantota, līdz ar to jauna objekta pieslēgums jāpiesaka savlaicīgi, uzsvēra Ģirne.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)