Banner 980x90

"Liepājas enerģijas" Atvērto durvju dienā notiks radošās darbnīcas

Ventspils, 8.maijs, LETA. Siltumapgādes uzņēmums "Liepājas enerģija" 25.maijā rīkos Atvērto durvju dienu savā lielākajā ražošanas objektā - koģenerācijas stacijā Kaiju ielā 33, Liepājā, aģentūru LETA informēja "Liepājas enerģijas" pārstāve Agija Tērauda.

Pasākumā būs iespēja iepazīt siltumenerģijas ražošanas procesus, dažādus enerģijas veidus, kā arī radošajās darbnīcās pārbaudīt savas zināšanas atjautības uzdevumos un spēku enerģijas radīšanā. Ekskursijas laikā būs iespēja aplūkot uzņēmuma lielāko siltumenerģijas ražotni.

Atvērto durvju dienā tiks gaidītas gan ģimenes ar bērniem, gan skolēnu grupas, kā arī ikviens interesents, kurš interesantā un atraktīvā veidā vēlas tuvāk iepazīt siltumenerģijas ražošanu. Sadarbībā ar zinātnes centra "Zinoo" Liepājas filiāli tiks piedāvāti eksperimenti, kur katrs pats varēs pārliecināties, kā tiek radīta ogļskābā gāze un kādu ietekmi tā atstāj uz apkārtējo vidi, kā cauruļu un ēku siltināšana palīdz samazināt siltumenerģijas zudumus un kā paša spēkiem iespējams saražot enerģiju.

Tāpat būs iespējams darboties šķeldas un ķīmijas laboratorijās, atsijājot derīgo šķeldu no dažādiem piemaisījumiem, un noteikt kvalitāti ūdenim, kas tiek pārvadīts uzņēmuma siltumtīklos.

Savukārt ekskursija ražotnē un interaktīva mozaīka palīdzēs izprast ceļu, kā koksne no meža nokļūst līdz uzņēmumam, kā tā tiek pārvērsta siltumenerģijā un kā enerģija tiek novadīta līdz klienta mājoklim. Ekskursijas laikā būs iespējams aplūkot biokoģenerācijas stacijas iekārtas, kas piegādā šķeldu kurtuvēm, gan arī pašas kurtuves un citas ražošanas iekārtas.

"Liepājas enerģija" 25.maijā gaidīs apmeklētājus no plkst.13 līdz 16. Radošajās darbnīcās interesenti brīvi varēs piedalīties visa pasākuma laikā, savukārt organizētas ekskursijas uzņēmuma ražotnē notiks plkst.13.15, 14.15 un 15.15. Iepriekš sava dalība pasākumā nav jāpiesaka, un ieeja tajā ir bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)