Banner 980x90

Liepājas koncertzāles pirmās jubilejas koncertā uzstāsies akordeoniste Ksenija Sidorova

Ventspils, 20.okt., LETA. 12.novembrī plkst.19 notiks Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" viena gada jubilejas koncerts, kurā uzstāsies arī Londonā dzīvojošā latviešu akordeoniste Ksenija Sidorova, aģentūru LETA informēja SIA "Lielais dzintars" sabiedrisko attiecību speciāliste Elizabete Hartmane.

Jubilejas koncertā uzstāsies Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā, kā arī divi viesmākslinieki - Sidorova un 12 gadus jaunais vijolnieks Daņiils Bulajevs no Rīgas.

Jubilejas koncerta pirmajā daļā izskanēs Riharda Vāgnera operas "Loengrīns" trešā cēliena prelūdija un Nikolo Paganīnī Pirmais vijoļkoncerts Re mažorā LSO un jaunā vijolnieka Bulajeva izpildījumā. Savukārt koncerta otrajā daļā Sidorova kopā ar orķestri atskaņos Astora Pjacollas Koncertu akordeonam ar orķestri, kā arī skaņdarbus no Žorža Bizē operas "Karmena".

"Pirmo jubileju svinēsim kopā ar mūsu rezidējošo orķestri un virtuozo, brīnišķīgo Kseniju Sidorovu. Pēc studijām Londonā Ksenijai ir izveidojusies spilgta, starptautiska karjera, un jāatzīmē, ka Liepājā viņa vēl nekad nav koncertējusi," pastāstīja Liepājas koncertzāles vadītāja Baiba Bože. "Programmā piedalīties esam aicinājuši arī 12 gadus jauno Daņiilu Bulajevu, jo vēlamies jauniem talantiem dot platformu, iespēju koncertēt ar profesionālu orķestri brīnišķīgā akustiskā koncertzālē. Vēlamies, lai zāle būtu pieejama jauniem, spilgtiem māksliniekiem, pie kuriem pieder arī par brīnumbērnu dēvētais Daņiils."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)