Banner 980x90

Liepājas ostā kravu apgrozījums desmit mēnešos pieaudzis par 15,3%

Ventspils, 16.nov., LETA. Šogad desmit mēnešos Liepājas ostā strādājošie termināļi pārkrāvuši 5,25 miljonus tonnu dažādu kravu, kas ir par 15,3% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, aģentūru LETA informēja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārstāve Līga Ratniece-Kadeģe.

Liepājas SEZ pārvaldnieks Jānis Lapiņš atzina, ka Liepājas ostas stividorkompānijas strādā stabili, nodrošinot nepārtrauktu kravu plūsmu, meklējot arvien jaunas iespējas un lielu uzsvaru liekot uz vietējām kravām – graudiem, cementu, minerālmēsliem u.c. Desmit mēnešos Liepājas ostā apkalpoti 1192 kuģi un 35 581 pasažieris.

Liepājas ostā lielāko kravu grupu veido beramkravas - to apjoms sasniedzis 73% no visām kravām. Lielākais īpatsvars līdz ar aktīvo graudaugu sezonu ir labībai un labības produktiem, kas veido 49% no beramkravām vai 36% no visām ostas kravām. Beramkravu segmentā stabila ir arī bagātināto antracīta ogļu, cementa, šķeldas, minerālmēslu u.c. kravu plūsma.

Ģenerālkravu grupā dominē ro-ro un kokmateriālu kravas ar pieaugošu apgrozījumu. Tas saistīts gan ar prāmja reisu skaita piegumu "Stena Line" prāmja līnijā Liepāja – Traveminde, gan ar aktivitāti kokmateriālu tirgū, skaidroja Liepājas SEZ pārvaldē. Ģenerālkravas veido 20% no visām ostas kravām.

Lejamkravu apjomi no janvāra līdz oktobrim Liepājas ostā bija 391 000 tonnu, kas ir par 22,8% vairāk nekā gadu iepriekš. Lejamkravu apjomi ir salīdzinoši nelieli un veido 7% no ostas apgrozījuma.

Oktobrī Liepājas ostas darbību ietekmēja lietavas un vējainie laika apstākļi, kas kavēja kravu apstrādi, līdz ar to mēneša apgrozījums ir mazāks nekā vidēji mēnesī 2017.gadā, bet ir vairāk nekā vidēji mēnesī 2016.gadā. Oktobrī pārkrautas 494 178 tonnas kravu. Oktobrī Liepājas ostā apkalpoti 118 kuģi, bet iebraukuši un izbraukuši 3642 pasažieri.

https://infogram.com/liepajas-osta-parkrautas-kravas-1g0q3pl5qgw5m1g

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)