Banner 980x90

Liepājas ostā kravu apgrozījums pieaudzis par 14,2%

Ventspils, 15.maijs, LETA. Šī gada pirmajos četros mēnešos kravu apgrozījums Liepājas ostā sasniedzis 2 609 254 tonnas, kas ir par 14,2% vairāk nekā gadu iepriekš, liecina aģentūras LETA aprēķini.

No kopējā kravu apjoma Liepājas ostā 76% veidoja beramkravas, tai skaitā labība un labības produktu īpatsvars bija 47%, savukārt ģenerālkravas veidoja 17%, bet lejamkravas - 6% no kopējā apgrozījumā, aģentūru LETA informēja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārvaldes pārstāve Līga Ratniece-Kadeģe.

No janvāra līdz aprīļa beigām Liepājas ostā kopumā apkalpoti 515 kuģi un 11 539 pasažieri.

Aprīlī Liepājas ostā pārkrautas 611 127 tonnas dažādu kravu - labības produkti, antracīts, ro-ro kravas, celtniecības materiāli, koksnes šķelda u.c. produkti.

Arī aprīlī Liepājas ostā dominēja beramkravas. Joprojām lielākā daļa no tām bija labības un labības produktu kravas – to apgrozījums sasniedzis 214 100 tonnas. Otra lielākā kravu grupa beramkravu segmentā bija antracīts, tāpat pārkrauti arī celtniecības materiāli un koksnes šķelda.

Ģenerālkravu grupā dominē ro-ro kravas - to apgrozījums aprīlī sasniedza 68 700 tonnas. Pārkrauto kokmateriālu kravu apjoms aprīlī bija 46 800 tonnas, bet salīdzinoši neliels bija krāsaino metālu un to izstrādājumu, kā arī mašīnu, iekārtu un konteineros pārvadāto kravu apgrozījums.

Lejamkravu grupā aprīlī dominēja naftas produkti un jēlnafta.

No ostas stividorkompānijām ar lielāko kravu apgrozījumu aprīlī strādāja "Ekers Stividors LP", pārkraujot 241 431 tonnu, un "Liepaja Bulk terminal" ar 160 495 tonnām. Kā atzina abu kompāniju vadība, tiek meklētas un pārkrautas arvien jaunas kravas un to veidi, bet ir izdevies saglabāt lauksaimniecības kravas iepriekšējā gada apjomā.

Ar stabilu kravu apgrozījums aprīlī strādāja arī "Terrabalt", pārkraujot 97 707 tonnas, kas ir nedaudz vairāk nekā iepriekšējos mēnešos. Uzņēmums to skaidro ar kravu plūsmas intensitātes palielināšanos. "Terrabalt" kopā ar prāmja līnijas operatoru "Stena Line" turpina attīstīt prāmju satiksmi. Pašlaik prāmja līnijas Liepāja – Traveminde (Vācija) prāmji Liepājas ostā ienāk piecas reizes nedēļā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)