Banner 980x90

Liepājas partija līdz vēlēšanām gatava sadarboties ar visiem deputātiem, kuri to vēlas

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Liepājas partija līdz pašvaldību vēlēšanām gatava sadarboties ar visiem pilsētas domes deputātiem, kuri to vēlas, šorīt intervijā "Rietumu radio" apstiprināja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

 

Sesks norādīja, ka "Reformu partija", ko Liepājas domē pārstāvēja pieci deputāti, faktiski ir sabrukusi, tāpat pēc "Saskaņas" lēmuma izteikt neuzticību priekšsēdētāja vietniekam Jurijam Hadarovičam, nevarot runāt par nopietnu sadarbību ar "Saskaņu".

"Līdz vēlēšanām strādāsim un pildīsim iesāktos projektus un ieturēsim līdzšinējo virzienu pilsētas domē, un ikviens deputāts ir aicināts to atbalstīt. Tad jau vēlētāji nākamajās vēlēšanās teiks savu vārdu un šo darbu novērtēs," sacīja Sesks.

Jau ziņots, ka 5.augustā Liepājas domes opozīcijas deputātiem neizdevās gāzt no amata pilsētas vicemēru, nesen no partijas "Saskaņa" izslēgto Juriju Hadaroviču.

Par Hadaroviča atstādināšanu nobalsoja seši deputāti - pieci bijušās Reformu partijas deputāti un vienīgais vēl palikušais "Saskaņas" deputāts Naums Vorobeičiks, bet pret bija astoņi Liepājas domnieki.

Opozīcija uzskata, ka Hadarovičs, zaudējot "Saskaņas" atbalstu un tiekot izslēgts no šīs partijas, vairs nevar pildīt mēra vietnieka, Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārvaldes valdes locekļa un citus pienākumus. Viņš varot būt vien ierindas deputāts ārpus partijām.

Kā ziņots, partija "Saskaņa" 30.jūlijā no savām rindām izslēdza abus savus pārstāvjus Liepājas domē - vicemēru Hadaroviču un deputātu Romanu Miloslavski, kuriem pārmet "priekšvēlēšanu programmas un valdes lēmumu nepildīšanu" un pārāk lielu piesliešanos Liepājas mēra Ulda Seska partijai.

Līdz ar to var teikt, ka "Saskaņa" ir zaudējusi ietekmi Liepājā, kur partija pēc 2013.gada pašvaldību vēlēšanām pirmo reizi spēja iekļūt valdošajā koalīcijā. Pēdējās pašvaldību vēlēšanās ilggadējā Liepājas mēra Ulda Seska "Liepājas partija" nespēja iegūt absolūto vairākumu, tāpēc septiņiem saviem deputātiem koalīcijā piepulcēja trīs "Saskaņas" deputātus, savukārt opozīcijā tika atstāti pieci deputāti no nu jau likvidētās Reformu partijas.

No "Saskaņas" izslēgtie Hadarovičs un deputāts Romans Miloslavskis deputāta mandātus nenoliks un turpinās domē strādāt līdz nākamajām vēlēšanām, apstiprināja abi deputāti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)