Banner 980x90

Liepājas pašvaldība jau ņēmusi vērā VK ieteikumus, apstiprinot noteikumus par ziedojumu pieņemšanu

Rīga, 22.okt., LETA. Liepājas dome šovasar apstiprinājusi noteikumus par ziedojumu pieņemšanu, tādēļ Valsts kontroles (VK) ieteikumi jau šobrīd tiek realizēti ikdienas procesos, aģentūrai LETA skaidroja pašvaldības administrācijas Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Freidenfelde.

Liepājas pilsētas dome šā gada jūlijā pieņēmusi lēmumu "Par dāvinājumu (ziedojumu) pieņemšanas, izlietošanas un uzskaites kārtību Liepājas pilsētas pašvaldībā", apstiprinot noteikumus, kuros atrunāta kārtība atļaujas saņemšanai pirms ziedojuma pieņemšanas.

Jau ziņots, ka VK revīzijā par 2017.gada pārskatu par valsts budžeta izpildi un par pašvaldību budžetiem novēroja pazīmes, ka Liepājas pašvaldība neievēro normatīvajos aktos noteiktos ziedojumu saņemšanas un ziedošanas ierobežojumus.

2016. un 2017.gadā Liepājas pašvaldība saskaņā ar noslēgtiem ziedojumu līgumiem no azartspēļu organizētāja SIA "Optibet" saņēmusi ziedojumus 64 000 eiro apmērā. Ziedojumu līgumos norādīts, ka ziedojumi ir veikti ar mērķi atbalstīt Liepājas hokeja meistarības attīstību un izlietojami hokeja attīstībai.

Pēc ziedojumu saņemšanas pašvaldība periodiski veica saņemto ziedojumu pārskaitījumus biedrībai "Hokeja klubs "Liepāja". Tā kā pašvaldība ziedojumu saņemšanā darbojās kā starpnieks, tas norāda uz pazīmēm par iespējamu normatīvajos aktos noteikto ziedojumu saņemšanas un ziedošanas ierobežojumu neievērošanu, secinājusi VK.

Valsts kontrolieri revīzija konstatējuši, ka 2014.gada 23.jūlijā noslēgtajā ziedojuma līgumā starp Liepājas domes Sporta pārvaldi un "Optibet" pašvaldība apņemas tās rīkotajos pasākumos bez maksas publiskot ziedotāja nosaukumu, ziedotāju speciāli nereklamējot, kā arī ziedotājam noteiktas tiesības iekļaut informāciju par veikto ziedojumu jebkura veida informācijas materiālos. Tāpat līgumā ziedotājam paredzētas arī tiesības saņemt uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi, lai gan pēc publiski pieejamās informācijas "Optibet" ir biedrības un hokeja komandas "Liepāja Optibet" sponsors.

Revīzijas gaitā secināts arī, ka pašvaldības Sporta pārvaldes vadītājs pieņēmis lēmumus par ziedojumiem un parakstījis ziedojumu līgumus, bet Sporta pārvaldes vadītāja vietniece izdevusi rīkojumus un parakstījusi līgumus par ziedojumu pārskaitīšanu, lai gan nebija saņemta augstākas amatpersonas vai domes atļauja.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)