Banner 980x90

Liepājas pašvaldība pabalstiem skolas piederumu iegādei paredzējusi 61 500 eiro

Ventspils, 20.jūl., LETA. Liepājas pašvaldības akcijā "Skolas soma" pabalstos paredzēts izmaksāt 36 000 eiro, savukārt vēl 25 500 eiro skolas piederumu iegādei plānots izmaksāt Liepājas pirmklasnieku vecākiem, aģentūru LETA informēja Liepājas Izglītības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.

No 10.augusta sāksies pabalstu izmaksa skolas lietu iegādei Liepājā deklarētām daudzbērnu ģimenēm, ģimenēm, kuras audzina bērnus invalīdus vai aizbildnībā esošus bērnus. Tāpat pabalsts pienāksies ģimenēm, kuras ir Sociālā dienesta Ģimenes atbalsta daļas uzskaitē un pilda līdzdarbības pienākumus, un ģimenēm, kurām laika posmā no šā gada 1.jūlija līdz 30.septembrim noteikts turīgas ģimenes statuss. Pabalstu varēs saņemt arī Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieku ģimenes.

Pabalstu akcijā "Skolas soma" piešķir par katru ģimenē dzīvojošu bērnu, kurš septembrī turpinās mācības vispārējās izglītības iestādē, sākot no 2.klases, kā arī personas, kas sasniegušas 18 gadu vecumu un turpina mācības vispārējās izglītības iestādē dienas maiņā un nav nodarbinātas, bet ne ilgāk kā līdz 21 gada vecumam.

Vienreizējo pabalstu 20 eiro katram bērnam skolas lietu iegādei vecāki no 10.augusta līdz oktobra beigām varēs saņemt "Norvik bankas" Liepājas filiālēs, uzrādot pasi. Pabalstu varēs saņemt viens no vecākiem, kurš jau saņem ģimenes valsts pabalstu bērna kopšanai.

Ģimenēm ar vienu vai diviem bērniem, kurām noteikts trūcīgas ģimenes statuss, no 10.augusta līdz 20.oktobrim jāierodas reģistrēties Sociālā dienesta Sociālo pakalpojumu daļā 220.kabinetā. Līdzi jāņem pase, izziņa par trūcīgas ģimenes statusu un mācību iestādes izziņa 9.klašu beidzējiem.

Ja ģimenei ir tiesības saņemt pabalstu skolas piederumu iegādei akcijā "Skolas soma", bet tā nav iekļauta sarakstā, tad pabalstu jāpieprasa Sociālā dienesta Sociālo pakalpojumu daļā, iesniedzot iesniegumu ne vēlāk kā līdz 30.septembrim.

Jau piekto gadu pabalstu 30 eiro apmērā varēs saņemt pirmklasnieku vecāki, kuru bērni sāks mācības kādā no Liepājas vispārizglītojošām skolām, neatkarīgi no bērna deklarētās dzīvesvietas. Šo pabalstu izmaksa sāksies septembrī, kad būs nokomplektētas visas pirmās klases un skolās būs apkopoti dati par pirmklasniekiem. Pirmklasnieku vecāki pirmajā skolas dienā, pavadot savus bērnus uz skolu, aicināti ņemt līdzi arī bankas konta datus, lai varētu skolā aizpildīt iesniegumu pirmklasnieka pabalsta saņemšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)