Banner 980x90

Liepājas pašvaldība saņēmusi 14 projektu pietiekumus mācību priekšlaicīgas pārtraukšanas mazināšanai

Rīga, 1.nov.,LETA. Liepājā saņemti 14 jaunatnes iniciatīvu projektu pieteikumi mācību priekšlaicīgas pārtraukšanas mazināšanai, un tiem pieprasītais finansējums sasniedz 64 400 eiro, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Jaunatnes iniciatīvas ierosina, izplāno un īsteno paši jaunieši. Vienam projektam pieejamais finansējuma apmērs ir 4600 eiro, kas tiek nodrošināts no Eiropas Sociālā fonda projekta "PuMPuRS" līdzekļiem.

Pašvaldībā skaidroja, ka minētie 14 projektu pieteikumi saņemti no nevalstiskām organizācijām, kas ikdienā veic darbu ar bērniem un jauniešiem ārpus mācību stundām, piedāvājot neformālo izglītību.

Mēneša laikā pieteikumus izvērtēs izglītības pārvaldes ekspertu komisija.

Projekta mērķa grupa ir vispārizglītojošo skolu skolēni no 5. līdz 12.klasei, kā arī profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi no 1. līdz 4.kursam. "PuMPuRS" projekti ir vērsti uz izglītojamo motivācijas palielināšanu, lai riska grupā esošie jaunieši nepārtrauktu mācības priekšlaicīgi, kā arī izglītības turpināšanu un pašu jauniešu aktīvas līdzdalības veicināšanu ikdienas dzīvē.

Šādi jauniešu projektu konkursi notiks līdz 2022.gadam. Nākošo projektu konkursu plānots izsludināt 2019.gada pavasarī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)