Banner 980x90

Liepājas pilsētas pašvaldība uzsākusi projektu īstenošanu Bernātos

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Liepājas pilsētas pašvaldība uzsākusi Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai atbalstīto projektu "Publisko aktīvās atpūtas laukumu atjaunošana Bernātos, 1.kārta" un "Publisko aktīvās atpūtas laukumu atjaunošana Bernātos, 2.kārta" īstenošanu, pilsētas informācijas portāls Liepaja24.lv uzzināja Liepājas pilsētas pašvaldībā.

2016.gada 27.septembrī Liepājas pilsētas pašvaldība saņēma Lauku atbalsta dienesta Dienvidkurzemes reģionālās lauksaimniecības pārvaldes lēmumus par Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšpasākuma "Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju" aktivitātes "Vietas potenciāla attīstības iniciatīvas" ietvaros iesniegto projektu "Publisko aktīvās atpūtas laukumu atjaunošana Bernātos, 1.kārta" un "Publisko aktīvās atpūtas laukumu atjaunošana Bernātos, 2.kārta" apstiprināšanu. Katra projekta kopējās izmaksas ir 55 555 eiro, no kurām ELFLA finansējums ir 45 000 eiro.

Projektiem ir uzsākta būvniecības ieceres dokumentācijas izstrāde, ko saskaņā ar iepirkumu "Par tiesībām veikt būvniecības ieceres dokumentācijas izstrādi un autoruzraudzību publiskajiem aktīvās atpūtas laukumiem "Varavīksnītes" un "Villa Alma" Bernātos" veic SIA "BM – projekts". 

Projekta "Publisko aktīvās atpūtas laukumu atjaunošana Bernātos, 1.kārta" ietvaros paredzēta esošā brīvpieejas pludmales volejbola laukuma atjaunošana ar iespēju to pielāgot arī pludmales tenisa spēlēšanai, uzstādot transformējamus stabus, nepieciešamos tīklus un līnijas; brīvpieejas futbola laukuma atjaunošana, izveidojot proporcionāli samērīgus laukuma izmērus; futbola vārtu atjaunošana; apvienoto pludmales volejbola un pludmales tenisa laukumu izveide, paredzot transformējamus stabus, nepieciešamos tīklus un līnijas; solu un nojumes uzstādīšana; brīvdabas trenažieru un ielu vingrotāju aprīkojuma uzstādīšana uz speciālā seguma; koka takas/ laipas izveide, nodrošinot apmeklētāju plūsmas novirzīšanu noejai uz jūru pa jau vēsturiski esošo taku. Viens no āra trenažieriem būs pielāgots cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Projekta "Publisko aktīvās atpūtas laukumu atjaunošana Bernātos, 2.kārta" ietvaros paredzēts izveidot iedzīvotājiem atvērtu, publiski pieejamu universālu sporta laukumu, ko iespējams pielāgot dažādām sporta spēlēm, piemēram, futbolam, florbolam, basketbolam, tenisam, tautas bumbai u.c.. Sporta laukumu plānots izveidot uz esošajiem ēkas pamatiem un piekļuves nodrošināšanai, tā divās pusēs plānots izveidot pakāpienus un pandusu. Projekta ietvaros plānots iegādāties arī pārvietojamus basketbola grozus un tenisa laukuma tīklu komplektu, kā arī sporta laukuma norobežošanai un drošības apsvērumu dēļ tiks iegādāts uzstādāms aizsargtīkls/ nožogojums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)