Banner 980x90

Liepājas SEZ: Jāattīsta Baltkrievijas šķeldas eksports caur Liepājas ostu

Rīga, 30.aug., LETA. Augot pieprasījumam Skandināvijas valstīs, ir jāattīsta Baltkrievijas šķeldas eksports caur Liepājas ostu, Latvijas-Baltkrievijas starpvaldību Transporta komisijas sēdē Liepājā paziņojis Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (LSEZ) pārvaldnieka vietnieks attīstības jautājumos Uldis Hmieļevskis.

Latvijas-Baltkrievijas starpvaldību Transporta komisijas sēdē parakstīts sadarbības protokols, kas ietver astoņus turpmākās sadarbības virzienus, tai skaitā kravu un pasažieru dzelzceļa pārvadājumu palielināšanu, nosakot, ka jāpalielina elektronisko dokumentu aprite, kā arī jāturpina darbs, lai nākotnē varētu īstenot dzelzceļa elektrifikācijas projektu starp Latviju un Baltkrieviju, aģentūru LETA informēja LSEZ sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe. Tāpat protokolā nosprausti sadarbības virzieni robežas šķērsošanas, muitas, aviācijas, autopārvadājumu un ceļu infrastruktūras jomās.

Latvijas Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis komisijas sēdē skaidrojis, ka dzelzceļa kravu apgrozījuma pieaugums starp Latviju un Baltkrieviju pēdējā gada laikā sasniedzis 80%, bet pasažieru plūsma aviosatiksmē palielinājusies par 30%. Ministrijas pārstāvis norādījis, ka ir ļoti svarīgi starpvaldību komisijas sēdēs rīkot ne tikai Rīgā, uzsverot gan Liepājas ostas, gan Liepājas lidostas potenciālu.

Savukārt Baltkrievijas dzelzceļa kompānijas vadītāja pirmais vietnieks Igors Šilovs atzinis, ka pēdējā gada laikā ievērojami palielinājusies ekonomiskā sadarbība abu valstu starpā transporta un loģistikas nozarē, uzsverot, ka kravu plūsma caur Latvijas ostām, tais skaitā Liepāju, ir un noteikti būs arī nākotnē ar pieaugošu intensitāti.

Tikšanās laikā pārrunāta iespējamā sadarbība aviācijas jomā, atjaunojot regulārus avioreisus maršrutā Liepāja-Minska, bet Hmieļevskis uzsvēris arī, ka jāattīsta arī vēsturiskās tradīcijas, ko savulaik veiksmīgi nodrošināja dzelzceļa pārvadājumi līnijā Liepāja-Romni, vedot graudus tranzītā caur Baltkrieviju. Tāpat, pieaugot pieprasījumam Skandināvijas tirgū pēc šķeldas, jāattīsta Baltkrievijas šķeldas eksports caur Liepājas ostu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)