Banner 980x90

Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls nedēļas garumā piedāvās piecus koncertus

Rīga, 30.nov., LETA. Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) rīkotā "Starptautiskā zvaigžņu festivāla" programma nākamgad būs kompaktāka, nedēļas garumā piedāvājot piecus koncertus, aģentūru LETA informēja LSO sabiedrisko attiecību speciālists Emīls Dreiblats.

Festivāls notiks martā un viesmākslinieku vidū būs gan čellists Miša Maiskis, gan pianists Vestards Šimkus, gan kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" un koris "Latvija".

Festivāla laikā koncertzālē "Lielais dzintars" paredzēti pieci koncerti, un divi no tiem notiks kamerzālē.

Festivālu 9.martā Lielajā zālē atklās Liepājas Simfoniskais orķestris un Rīgā dzimušais Izraēlas čellists Miša Maiskis. Viņa izpildījumā skanēs Otorīno Respīgi "Adagio ar variācijām čellam un orķestrim" un Pētera Čaikovska Variācijas par rokoko tēmu čellam un orķestrim, savukārt koncerta otro daļu vainagos Čaikovska Pirmā simfonija.

10.martā Dzintara Jurgelaiša zālē iecerēts džeza vakars - trio no Dānijas "3X Hess" piedāvās iepazīties ar šīs zemes džeza mūzikas labākajām tradīcijām.

Savukārt 14.martā Lielajā zālē viesosies kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" un tā galvenais diriģents Normunds Šnē. Programmā skanēs Riharda Štrausa skaņdarbs 23 stīgu instrumentiem "Metamorfozes", Rutas Paideres kamersimfonija "And Nothing More", kā arī Sebastiana Fagerlunda Klarnetes koncerts, kura interpretācijā solists būs Guntis Kuzma.

Festivāla turpinājumā 15.martā Dzintara Jurgelaiša zālē ar solokoncertu uzstāsies pianists Vestards Šimkus, kurš savā programmā iekļāvis gan deviņas Johana Sebastiana Baha korāļprelūdijas Feručo Busoni transkripcijā klavierēm, gan arī savu kompozīciju "Sapņu ainas. Deviņas etīdes klavierēm".

Festivāls noslēgsies 16.martā ar vērienīgu koncertu, kurā līdzās LSO igauņu diriģenta Risto Josta vadībā muzicēs arī Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" un solisti - Rihards Mačanovskis, Tūri Dede un Marks Vilde. Šo mākslinieku izpildījumā varēs dzirdēt angļu komponista Edvarda Elgara monumentālo opusu - oratoriju "Gerontija sapnis", kuras pamatā ir Johana Henrija Ņūmena poēma par cilvēka dvēseles ceļu nāves brīdī.

Biļetes uz festivāla koncertiem pieejamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)