Banner 980x90

Liepājas teātrī 50.reizi spēlēs izrādi "Atsaldētais"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Šosezon vairākas izrādes Liepājas teātrī ir sagaidījušas savas jubilejas izrādes – tikko 70.reizi nospēlēts mūzikls "Pūt, vējiņi!", savukārt otrdien, 11.oktobrī, 50.reizi tiks spēlēta režisora Dž.Dž.Džilindžera iestudētā komiskā parodija "Atsaldētais", pilsētas informācijas portālu Liepaja24.lv informē Liepājas teātra literārā padomniece Zane Borga.

Skatītāji izrādi joprojām mīl, tā tiek spēlēta pilnās zālēs jau kopš 2012.gada nogales. Izrādīta vairākās Latvijas pilsētās, to noskatījušies jau vairāk nekā 20 000 skatītāju.

Iestudējuma darbība notiek Izraēlā, stāsta centrā ir kāda ebreju ģimene – līdz ar to skatītāji, skatoties izrādi, var iepazīties ar dažādām ebreju tradīcijām un uzzināt viņu tikumus (un netikumus), it īpaši to, kā tie mainījušies simts gadu laikā.

"Veidojot iestudējumu, skatījāmies Youtube kanālā materiālus par viņu dzīvi, ko viņi drīkst un nedrīkst darīt, ko viņi drīkst un nedrīkst ēst, kā tiek svinēti svētki, kādas ir viņu tradīcijas, bija interesanti," iestudējuma tapšanas brīdī stāstīja Egons Dombrovskis, kurš iejutīsies Atsaldētā lomā.

Kalmanu ģimene, gribēdama saņemt 3 miljonus, pieņem pie sevis Atsaldēto – cilvēku, kurš 1907. gadā iekļuvis kuģa avārijā un iesalis Antarktīdas ledū, lai pēc 100 gadiem tiktu atrasts, atsaldēts un izrādītos, ka ir dzīvs! Taču pašam Atsaldētajam liekas, ka komā pavadījis vien kādu mēnesi, un Kalmanu ģimenes uzdevums ir šo mītu saglabāt, lai notiktu, kas notikdams.

Izrādē piedalās arī Edgars Pujāts, Inese Kučinska, Gatis Maliks, Anete Berķe, Ilze Jura, Leons Leščinskis, Kaspars Gods, Sigita Jevgļevska, Rolands Beķeris, Anda Albuže.

Tā kā tā ir komēdija, izrādē netrūkst ne pārpratumu, ne negaidītu pavērsienu, skatītājus gaida arī varoņu vizuālās pārvērtības. Lai gan izrādē daudz tiek runāts par naudu, netrūkst arī mīlestības. Jubilejas izrādes vienmēr ir īpašas, skatītājiem smieklos pavadīts vakars ir garantēts.  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)