Banner 980x90

Liepājas Universitātes pētnieks norāda uz satraucošām tendencēm kultūras norišu izpratnē sabiedrībā

Liepāja, 8.marts., LETA. Viens no pētnieku uzdevumiem ir veidot izpratni un aktualizēt kultūras un literatūras nozīmi, tomēr rezultāti sabiedrības intereses pieaugumā atspoguļojas lēni, turklāt ir vērojamas arī satraucošas tendences, intervijā "Rietumu radio" pauda Liepājas universitātes Kurzemes Humanitārā institūta vadošais pētnieks, filoloģijas doktors Edgars Lāms.

"Mums visiem ir svarīgi, lai Latvijas sabiedrība paaugstinātu savu kultūras līmeni, un izpratne par kultūras norisēm un zināšanas par to būtu plašākas," sacīja Lāms.

Viņaprāt, viens no problēmas cēloņiem ir mazā sabiedrības interese par literatūru.

"Arvien mazāk lasām, arvien vairāk cenšamies atbrīvoties no grāmatām vispār," sacīja Lāms, uzsverot, ka "šie procesi ir satraucoši".

Ir daudz problēmu, kas saistītas ar kultūras pieprasījumu sabiedrībā, un mums ir jādara viss iespējamais, lai katra personība saprastu, ka bez kultūras cilvēks nemaz īsti nav cilvēks, sacīja Lāms.

Viens no veidiem, kā tiek veidots pētnieku dialogs ar sabiedrību, ir konferences, sacīja Lāms, un pauda viedokli, ka Liepājā izveidojusies spēcīga tradīcija.

14.martā un 15.martā Liepājas universitātē notiks 25.starptautiskā zinātniskā konference "Aktuālas problēmas literatūras un kultūras pētniecībā", kura, pēc Lāma teiktā, izaugusi par plašāko zinātnisko forumu Latvijā.

Konferencē uzstāsies aptuveni 100 pētnieku, tostarp arī no Lietuvas, Igaunijas un Polijas, norisināsies seminārs "Kultūrpolitika un kultūrprocess Liepājā: iespējas un problēmas", kā arī Janīnas Kursītes grāmatas "Dainu kodekss" atvēršana Kurzemē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)