Banner 980x90

Liepājas uzņēmumos pērn par 3% pieaudzis darba vietu skaits

Ventspils, 10.maijs, LETA. Pērn par 3% salīdzinājumā ar 2016.gadu pieaudzis Liepājas uzņēmumos reģistrēto darba vietu skaits, aģentūru LETA informēja Liepājas mēra Ulda Seska (Liepājas partija) padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Andrejs Rjabcevs.

Kā liecina Liepājas domes apkopotā statistika, 2017.gadā Liepājas uzņēmumos bija reģistrētas 27 646 darba vietas, kas ir par 3% jeb 820 darba vietām vairāk nekā gadu iepriekš, kad pilsētas uzņēmumos bija 26 826 darba vietas.

Pērn sasniegts pēdējo piecu gadu laikā lielākais reģistrēto darba vietu skaits Liepājā, piebilda Rjabcevs.

Kā rāda apkopotā statistika, no 19 tautsaimniecības nozarēm darba vietu skaita pieaugums pērn bijis 13 nozarēs. Vislielākais palielinājums sasniegts būvniecības nozarē, kur pērn bija par 415 darba vietām vairāk, un apstrādes rūpniecības nozarē, kur darba vietu skaits pieaudzis par 253. Par 72 darba vietām vairāk pērn bija transporta un uzglabāšanas nozarē, bet par 71 darba vietu vairāk - veselības aprūpes nozarē.

Sešās tautsaimniecības nozarēs darba vietu skaits pērn Liepājā samazinājies. Lielākais samazinājums bijis tirdzniecības un transportlīdzekļu remonta nozarē, kur reģistrēts par 57 darba vietām mazāk. Kā skaidroja pašvaldībā, galvenokārt tas saistīts ar to, ka nozarē darbojas liels skaits - ap 600 - uzņēmumu, un darba vietu skaita samazinājumu ietekmējuši tādi procesi kā juridiskās adreses maiņa, saimnieciskās darbības apturēšana ar Valsts ieņēmumu dienesta lēmumu un uzņēmumu likvidācijas.

Pērn Liepājā reģistrēti 306 jauni uzņēmumi, tostarp 176 no tiem ir radītas darba vietas. Kopā jaunajos uzņēmumos pērn bija nodarbināts 521 darba ņēmējs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)