Banner 980x90

Liepājas uzņēmums "Jensen Metal" darbaspēka deficītu risina, apmācot bezdarbiniekus

Ventspils, 1.dec., LETA. Liepājas Valsts tehnikumā apmācīti 11 bezdarbnieki, lai nodrošinātu Liepājas uzņēmumam "Jensen Metal" trūkstošos lokmetinātājus.

Kā aģentūrai LETA skaidroja "Jensen Metal" īpašnieka pārstāve Ieva Līmeža, "Jensen Metal" veiksmīgi attīstās un plāno izaugsmi arī turpmāk, bet tas, ka uzņēmumam pašlaik nav pietiekama darbaspēka resursa, apgrūtina klientu pasūtījumu izpildi.

Uzņēmumam nepieciešami dažāda profila metālapstrādes speciālisti, taču vislielākās grūtības rada tieši TIG metinātāju piesaiste. Šī ilgstoši kritiskā situācija pamudinājusi uzņēmumu kopīgi ar Liepājas Valsts tehnikumu izstrādāt apmācību programmu, kas pašlaik tiek īstenota. 11 jaunie speciālisti jau ir apguvuši teorētiskās zināšanas tehnikumā un pašlaik apgūst praktiskās iemaņas uzņēmumā "Jensen Metal". Plānots, ka pēc pēc veiksmīga kvalifikācijas eksāmena nokārtošanas nākamā gada februārī viņi kļūs par uzņēmuma darbiniekiem.

Līdz šim kvalificēta darbaspēka deficīta problēmu uzņēmums risinājis, īstenojot iekšēju apmācību programmu un pieņemot darbiniekus ar nelielu darba pieredzi vai vispār bez pieredzes metināšanā. No šajā programmā pieņemtajiem 36 darbiniekiem pašlaik uzņēmumā strādā 21 darbinieks, kas apguvis tieši uzņēmuma specifikai nepieciešamās prasmes un iemaņas.

Kopumā uzņēmumā pašlaik strādā 264 darbinieki. Viņu skaits pēdējos divos gados palielinājies vidēji par 20 darbiniekiem gadā. Kā norādīja "Jensen Metal" pārstāvji, tas saistīts ar uzņēmuma darbības paplašināšanu. Uzņēmums ir arī sasniedzis tādu rentabilitātes līmeni, kas pēdējos gados ļauj veikt investīcijas vairāk nekā miljons eiro apmērā katru gadu un nodrošina stabilitāti.

"Jensen Metal" apgrozījums pērn sasniedzis 20,5 miljonus eiro, salīdzinājumā ar 2014.gadu veidojot pieaugumu par 15%. Uzņēmuma peļna 2015.gadā sasniedza 1,9 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Lai diferencētu riskus, uzņēmumā ir trīs galvenie darbības virzieni - nerūsējošā tērauda izstrādājumu ražotne (40%), furnitūras ražotne, kur ražo teleskopiskās metāla galda kājas (40%), un melnā metāla ražotne (20%). Šogad uzņēmums paplašinājies - gandrīz 3000 kvadrātmetru platībā Liepājas Biznesa centrā tapusi jauna ražotne. Ražotnes izveidē un jaunu iekārtu iegādē investēti 1,3 miljoni eiro. Līdz ar augošo pieprasījumu un ražošanas jaudu palielināšanos uzņēmums šogad radījis aptuveni 20 jaunas darba vietas.

Kopumā "Jensen Metal" Liepājas Biznesa centrā aizņem gandrīz 18 000 kvadrātmetru lielu platību. Lielākie uzņēmuma eksporta tirgi ir Dānija (56%), Nīderlande (22%), Vācija (14%) un ASV (5%).

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas SIA "Jensen Metal" ir Dānijas kompānijas "Jensen Metal" meitas uzņēmums. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 201 640 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)