Banner 980x90

Liepājas uzņēmums "Baltic Biofuel Company" būvē jaunu noliktavu un dzelzceļa posmu

Liepaja24.lv
Liepaja24.lv
Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) uzņēmums "Baltic Biofuel Company" sācis jaunas noliktavas un dzelzceļa posma būvniecību. Plānotās investīcijas, kas vērstas uz tranzītkravu plūsmas palielināšanu, ir aptuveni miljons eiro, aģentūru LETA informēja Liepājas SEZ sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe.

Kā ziņo aģentūra LETA, noliktavu plānots nodot ekspluatācijā šā gada 1.augustā, bet vēl viena dzelzceļa posma izbūve tiks sākta pēc nepieciešamo grozījumu veikšanas detālplānojumā.

"Baltic Biofuel Company" ir viena no jaunākajām Liepājas SEZ kapitālsabiedrībām, kas uzņēmējdarbību sāka 2007.gadā kā ekspedīcijas kompānija. Uzņēmuma pamatnodarbošanās joprojām ir kravu piesaiste, uzglabāšana un sadarbība ar dažādu valstu kravu īpašniekiem. Liepājas SEZ kapitālsabiedrības statusu uzņēmums ieguva 2012.gadā.

Kā pastāstīja "Baltic Biofuel Company" valdes loceklis Edijs Sprūde, uzņēmums stabili strādā, piesaistot jaunas kravas un veidojot tranzītkoridoru starp austrumiem un rietumiem. Sadarbības partneri uzņēmuma darbības laikā nav mainījušies - tie joprojām ir Krievija, Baltkrievija, Vācija, Igaunija un Dānija.

2012.gadā uzņēmums ar Liepājas SEZ pārvaldi noslēdza nomas tiesību rezervēšanas līgumu, bet vēlāk - arī nomas līgumu par nekustamo īpašumu Oskara Kalpaka ielā 11/19, Liepājā, ar mērķi izbūvēt noliktavu saimniecību un kravas laukumus ar dzelzceļa pieslēgumu. Kā pirmā tika uzbūvēta noliktava 1000 kvadrātmetru platībā, kas tiek izmantota kokskaidu granulu uzglabāšanai un pakošanai, bet pašlaik ir sākta otras noliktavas būvniecība 2500 kvadrātmetru platībā.

"Ļoti svarīgi noliktavas būvēt tiešā ostas tuvumā, lai veiksmīgāk un ātrāk varētu nodrošināt kravu loģistiku - uzglabāšanu un iekraušanu kuģos," skaidroja Sprūde.

"Baltic Biofuel Company" galvenais kravu veids ir beramkravas, un Liepājas ostā tas pārsvarā sadarbojas ar uzņēmumiem "Duna" un "Mols L".

2015.gadā "Baltic Biofuel Company" strādāja ar 1,74 miljonu eiro apgrozījumu un aptuveni 90 000 eiro lielu peļņu. Uzņēmumā strādā deviņi darbinieki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)