Banner 980x90

Liepājas Valsts tehnikumā sāk darboties Rīgas Tehniskās koledžas filiāle

Rezekne24.lv
Rezekne24.lv
Ar šo mācību gadu tehnikumā sāk darboties Rīgas Tehniskās koledžas filiāle, kas dod iespēju apgūt 1.līmeņa augstāko izglītību, nedodoties mācīties uz Rīgu. Kā norādīja tehnikuma vadība, PIKC "Liepājas Valsts tehnikums" viens no mērķiem ir, lai audzēkņiem pēc tehnikuma absolvēšanas būtu pieejama augstākā izglītība atbilstoši savai specialitātei un pēc vairāku gadu darba, šis mērķis beidzot ir īstenojies. 

Kā pilsētas informācijas portālu Liepaja24.lv informē PIKC "Liepājas Valsts tehnikums" ārējo sakaru organizatore Ieva Skābarde, šajā mācību gadā Rīgas Tehniskās koledžas Liepājas filiālē mācīsies 47 studenti trīs izglītības programmās – "Autotransports" – kvalifikācija – "Autoapkopes speciālists", "Elektriskās iekārtas" – kvalifikācija – "Elektrisko iekārtu speciālists" un "Inženiermehānika" – kvalifikācija – "Mehatroniķis" vai "Mašīnbūves speciālists". Lekcijas norisināsies piektdienās un sestdienās PIKC "Liepājas Valsts tehnikums" telpās. Pasniedzēji būs gan no tehnikuma, gan Rīgas Tehniskās koledžas. Kā norādīja Rīgas Tehniskās koledžas studiju daļas vadītāja Inta Klotiņa, studiju process Liepājā būs jauna pieredze abām skolā un studentiem, tāpēc viņa novēlēja visiem ieklausīties viens otrā un darīt visu, lai studiju process būtu interesants, lietderīgs un aizraujošs. "Visi zinām, kāpēc nākam mācīties, ko vēlamies saniegt un kas mums jādara, lai to izdarītu," teica Klotiņa. Viņa studentus iepazīstināja ar iespēju iegūt stipendiju, izziņu izsniegšanas kārtību un citām administratīvām lietām.  

Koledžas Liepājas filiālē mācības uzsākuši arī vairāki PIKC "Liepājas Valsts tehnikums" absolventi un arī specialitāšu skolotāji, kuri vēlas papildināt zināšanas un iegūt dokumentu, kas apliecina viņu vēlmi turpināt izglītošanos un neieslīgt rutīnā. Kā atzina gan pagājušā mācību gada absolventi, gan arī iepriekšējo gadu, ir svarīgi turpināt mācīties, jo izglītības dokumenti ir nepieciešami, lai pretendētu uz labāku atalgojumu un labāku darba vietu un, ja ir dota iespēja mācīties tepat Liepājā, tā ir jāizmanto.  

Kā norādīja Rīgas Tehniskās koledžas studiju daļas vadītāja Klotiņa, budžeta vietas Liepājas filiālē ir aizpildītas, bet vēl ir iespēja mācīties par pašfinansējumu.  

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)