Banner 980x90

Liepājniekam pēc savu bankas datu izpaušanas no konta noņemti 9900 eiro

Rīga, 12.jūn., LETA. Vakar Valsts policijā (VP) saņemta informācija no kāda liepājnieka par to, ka no viņa bankas konta bez viņa ziņas ir noņemti 9900 eiro, aģentūru LETA informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Noskaidrots, ka vīrietis ir saņēmis īsziņu it kā no savas bankas ar lūgumu nosūtīt bankas datus un kodus, ko viņš arī izdarījis. Pēc kāda laika, pārbaudot savu bankas kontu, viņš konstatēja, ka no tā ir pazuduši 9900 eiro.

"Par laimi, sazinoties ar banku, noskaidrots, ka pārskaitījums vēl līdz galam nav ticis veikts, tāpēc vīrietis naudu veiksmīgi atguvis," stāstīja Šeršņova.

Valsts policija atgādina iedzīvotājiem neuzticēt citiem savus personas datus, neatdot personu apliecinošus dokumentus un to kopijas, nevienam neatklāt savu interneta bankas paroli un pieejas kodus, kā arī šādus datus nesūtīt elektroniskajās vēstulēs. Visbiežāk šādi gadījumi notiek cilvēku pārlieku lielas uzticēšanās un neuzmanības dēļ, uzsver likumsargi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)