Banner 980x90

Liepājnieki vēlas saglabāt daļu no bojātajiem Zvejnieku alejas vītoliem

Rīga, 9.sept., LETA. Liepājnieki sabiedriskajā apspriešanā par paredzēto koku ciršanu Zvejnieku alejā pauduši vēlmi saglabāt daļu no bojātajiem alejas vītoliem, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

No 35 respondentiem, kuri piedalījušies aptaujā, vairākums atbalsta projektētāju prasīto koku nociršanu, lai īstenotu pašvaldības plānus Zvejnieku alejā 2/4 uzbūvēt futbola halli, gājēju tiltiņu pār fortifikāciju apbūvē ietilpstošu ūdenstilpi, ierīkot autostāvvietu, veikt teritorijas sakopšanu.

Lai īstenotu gājēju tiltiņa būvniecību, būtu jānocērt 11 vītoli, kas aug pie ūdenstilpes. Šie vītoli ir ainaviski vērtīgi, taču bebru, trupes un kaitēkļu iedarbības rezultātā nozīmīgi bojāti un dzīvotspēju daļēji zaudējuši.

Par vītolu ciršanu ir izteikušies 26 respondenti, no kuriem priekšlikumu atbalsta 13 aptaujas dalībnieku, atbalsta daļēji - trīs, bet neatbalsta - desmit respondenti.

Vītolu ciršanas atbalstītāji norāda uz koku bojājumiem, slikto izskatu, uz ieguvumiem no projekta, teritorijas sakārtošanu, jaunas sporta būves nepieciešamību veselīga dzīvesveida veicināšanā, kā arī prasa iestādīt jaunus kokus vietā. Taču otra aptaujas dalībnieku daļa rosina samazināt izcērtamo vītolu skaitu un ņemt vērā citus apstākļus, kamdēļ daļa no vītoliem būtu jāsaglabā.

Savukārt futbola halles un tai piesaistītās autostāvvietas izbūves teritorijā būtu nepieciešams nocirst septiņus dzīvotspējīgus kokus - vienu bērzu, vienu ozolu un piecas papeles. Par šo priekšlikumu ir izteikušies deviņi respondenti, no viņiem - septiņi atbalsta un divi atbalsta daļēji koku ciršanu.

Pēc publiskās apspriešanas rezultātu apkopošanas un visu viedokļu izvērtēšanas Apstādījumu uzraudzības komisija pieņems galīgo lēmumu, kas būs saistošs, izvēloties futbola halles, gājēju tiltiņa, autostāvvietas būvprojekta, teritorijas labiekārtošanas un sakopšanu risinājumus.

Teritorijā, kur plānota jaunā sporta būve un gājēju tiltiņš, ir paredzēts daļēji pārstādīt jau esošos vērtīgos kokus un stādīt jaunus - liepu dzīvžogus, pīlādžus, jasmīnus, mūžzaļus stādījumus un ainaviski izteiksmīgus kokus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)