Banner 980x90

LRA politiķei aizdomas, ka Sesks tomēr nepildīs vienošanos un neatdos Liepājas mēra krēslu Vilnītim

Rīga, 19.febr., LETA. Pretēji solītajam, Liepājas mērs Uldis Sesks diez vai līdz ar Saeimas vēlēšanām atdos savu krēslu biedrības "Liepājniekiem" līderim Jānim Vilnītim, šādu viedokli intervijā "Neatkarīgajai" paudusi Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Saeimas frakcijas vadītāja Nellija Kleinberga.

Vilnīša biedrībai ir sadarbības līgums ar LRA un viņš no šīs partijas saraksta varētu kandidēt Saeimas vēlēšanās, taču to nedarīs, jo iecerējis nonākt Liepājas mēra krēslā. Sesks pēc pašvaldību vēlēšanām noturējās Liepājas mēra krēslā, tikai pateicoties solījumam uz Saeimas vēlēšanu laiku atdot pilsētas vadību Vilnītim. Bija noprotams, ka Sesks būs starp līderiem Zaļo un zemnieku savienības Saeimas deputātu kandidātu sarakstā Kurzemē, tomēr pašlaik par viņa kandidēšanu skaidri paziņojumi nav sniegti.

"Saskaņā ar vienošanās, par ko Uldis Sesks paziņoja presē, pēc Saeimas vēlēšanām Jānis Vilnītis pārņem Liepājas domes vadību, bet, ziniet, man ir tādas iekšējas šaubas. Diez vai tas tā notiks. Mana aizdomīguma pamatā ir tas, ko redzu politikā. Kaut vai ar to pašu prezidija pārvēlēšanu. Lielu atbalstu sākumā un beigās pilnīgu mīnusu ievelkot. Man ir nelabas aizdomas, ka tur vēl ir daudz nezināmo," sacījusi LRA politiķe.

Kleinbergai ir aizdomas, ka tiekot gatavota vide, "kurā varbūt vairs ne pats Uldis Sesks to paziņos, bet būs cilvēki, kas teiks - mums vajag, lai Sesks paliek. Tas nekas, ka ir tāda vienošanās". "Lai Dievs dod, ka manas šaubas nepiepildās," piebildusi Saeimas deputāte.

Deputāte uzsvēra, ka Vilnītis saskaņā ar vienošanos ir gatavs pārņemt Liepājas domes vadību, tāpēc LRA Saeimas vēlēšanu kandidātu sarakstā viņš varētu nebūt. "Ja mēs godprātīgi, kā esam to darījuši, pildām savus vīru solījumus viens pret otru, kā tas bija Liepājā... Tas nebija vienkārši, jo patiesībā Vilnītis ar mūsu deputātiem varēja izšķirt šo [Seska] būt vai nebūt. Domāju, ka viņš rīkojās pareizi un Liepāja ar to tikai iegūs [ejot koalīcijā ar Sesku, nevis "Saskaņu"], Vilnītis jau otro periodu pretendē uz šo amatu, un viņam būtu jādod šī iespēja."

"Politikā gan viss ir iespējams, kā man tagad arvien vairāk kļūst redzams. Ja tā notiks [Sesks vienošanos nepildīs], tad būs jādomā. Jautājums, vai Vilnītis pats to vēlas [startēt Saeimas vēlēšanās]? Uz iepriekšējām Saeimas vēlēšanām viņš atteicās startēt, jo uzskatīja, ka savu darbu velta tieši Liepājai, un to godprātīgi darīja," piebildusi Kleinberga.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)