Banner 980x90

LSO sezonas noslēguma koncertā uzstāsies vijolniece Ilze Zariņa

Ventspils, 14.maijs, LETA. Liepājas koncetzālē "Lielais dzintars" 18.maijā notiks Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) 137.sezonas noslēguma koncerts, kurā kā soliste uzstāsies LSO koncertmeistare, vijolniece Ilze Zariņa, aģentūru LETA informēja LSO pārstāve Daina Vanaga.

Sezonu LSO noslēgs ar Arama Hačaturjana Koncertu vijolei un orķestrim un Sergeja Rahmaņinova Otro simfoniju. Pie diriģenta pults būs Gintars Rinkevičs, kuram šī bija pirmā sezona LSO galvenā diriģenta un mākslinieciskā vadītāja statusā.

Lietuviešu diriģents savā pirmajā sezonā Liepājā klausītājiem piedāvāja Karla Orfa kantātes "Carmina Burana" interpretāciju sezonas atklāšanas koncertā, reti spēlēto Pētera Čaikovska Piekto simfoniju un Žana Sibēliusa vijolkoncertu, kur solo spēlēja Daņiils Bulajevs, un gada izskaņas koncertu, kurā operu un operešu ārijas dziedāja solisti Margarita Vilsone un Mihails Čuļpajevs. Tāpat viņš diriģēja 26.Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla noslēguma koncertu, kurā Džordža Gēršvina skaņdarbus – Rapsodiju blūza stilā un Otro rapsodiju – atskaņoja kopā ar pianistu Vestardu Šimku.

Ieskatīties LSO un tā galvenā diriģenta darbā varēs Latvijas Televīzijas 1.kanāla raidījumā "Personība. 100 g kultūras" 15.maijā plkst.19.30. Raidījuma veidotāji vairāku mēnešu garumā dokumentēja Rinkeviča darbību gan Liepājā, gan Viļņā, kur liepājnieki piedalījās Lietuvas neatkarības atjaunošanas simtgades svinībās. Raidījumā varēs uzzināt, kā pirmo darba sezonu Liepājā vērtē gan pats Rinkevičs, gan orķestranti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)