Banner 980x90

Motociklists Grobiņā pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu un bēg no policijas

Rīga, 1.apr., LETA. Sestdien ap plkst.18.30 Grobiņā, Rīgas ielā, Valsts policijas (VP) netrafarētā automašīna fiksēja motociklu "Suzuki", kas apdzīvotā vietā pārvietojās ar ātrumu 123 kilometri stundā un pēc tam bēga no policijas.

Kā aģentūru LETA informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova, policisti, izmantojot dienesta transportlīdzekļa speciālās skaņas un gaismas signāla bākugunis, kā arī skaļruni, vairākkārt izteica prasību apturēt transportlīdzekli, taču vadītājs ignorēja policijas darbinieku likumīgās prasības un sāka bēgšanu.

Transportlīdzekļa vadītājs bēga no Grobiņas līdz pat Liepājai pa Slimnīcas ielu, kur braukšanas ātrums sasniedza jau 200 kilometrus stundā. Transportlīdzekļa vadītājs bēgot radīja vairākas bīstamas situācijas gan sev, gan citiem, tāpēc, lai apturēto motociklistu, Slimnīcas ielā policijas darbinieki to apdzina un nobloķēja ceļu, līdz izdevās aizturēt vadītāju.

Noskaidrots, ka motociklu vadījis 1993.gadā dzimis vīrietis. Patlaban saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 30.panta 1.daļu vadītājam ir piemērots transportlīdzekļa vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem, kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas vietā, kura apzīmēta ar 519. vai 555.ceļa zīmi "Apdzīvotas vietas sākums" vai ar 533.ceļa zīmi "Dzīvojamā zona", uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 540 līdz 680 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz 12 mēnešiem.

Vīrietis ir pārkāpis arī ceļu satiksmes noteikumu prasību apturēt transportlīdzekli, ja policijas darbinieks dod norādījumu. Par to piemēro administratīvo arestu no desmit līdz 15 diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Tāpat VP aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)