Banner 980x90

Muzikālās ģimenes pulcēsies koncertā "Ielūdz BILŽU mūziķi un viņu bērni"

Svētdienā, 11. novembrī, klubā "Kaļķu vārti" notiks festivāla "BILDES 2018" koncerts "Ielūdz BILŽU mūziķi un viņu bērni", kur sirsnīgā, ģimeniskā gaisotnē sadziedāsies labi pazīstami mūziķi, viņu atvases un klātesošie klausītāji.

Sākot festivāla koncertu programmu, mūzikas un mākslas festivāls "BILDES 2018" klausītājiem piedāvās īpašus kopdarbību priekšnesumus. Tajos, pārstāvot "BILŽU" dalībnieku muzikālās ģimenes, uz vienas skatuves dziesmās, emocijās un profesionālajā pieredzē dalīsies dažādu paaudžu festivāla dalībnieki un viņu bērni.

"Festivālā "BILDES" es varu satikt tos mūziķus – savus skolotājus un elkus , kurus es atceros no tā laika, kad es pats tikai sāku ar mūziku nodarboties. Paaudzes mainās un mani jau pirms desmit gadiem festivālā aicināja uzstāties kā "BILŽU" veterānam kopā ar tolaik vēl jauno grupu "Astro’n’Out". Tas ir kā bezgalīgs Samsāras rats, tur arī slēpjas  "BILŽU" burvība. "BILDES" – tas vienlaicīgi ir mūzikas vēsture, mūzikas šodiena un mūzikas nākotne - trīs vienā!" saka Horens Stalbe, kurš festivālā pirmo reizi uzstājās 1993. gadā kopā ar grupu "F. Art".
Horens turpina: "Bez pagātnes nav nākotnes un koncerts "Ielūdz BILŽU mūziķi un viņu bērni" ir šis gadījums! Ir lieliski, ja skolotāja – mācekļa pēctecība nekad nepārtrūkst, šādi mums parādot, cik mēs visi kopā esam vienas ķēdes posmiņi. Manuprāt, bērnos ieklausās arī tie, kuri tā līdz galam neieklausās. Kad mēs visi esam kopā – bērni, vecāki, jauna paaudze, vecāka paaudze, koncerts iegūst pavisam citu jaudu!" Horens koncertā muzicēs kopā ar bērniem deviņus gadus veco Filipu un astoņus gadus veco Beatrisi, un viņiem pievienosies arī Horena kolēģis - dziesminieks Speiss.

"Ģimene ir ļoti smalka lieta – katrā bērnā lielākā vai mazākā mērā vecāki redz savas darbības turpinājumu, tāpēc vienmēr šie koncerti ir ļoti interesanti. Ar tām vērtības, kuras ģimene iedod bērnam, patiesībā dzīvojam visu savu atlikušo dzīvi. Savukārt bērns ir ģimenes spogulis," saka koncerta vadītājs Arnis Miltiņš, piebilstot, ka cilvēki dzied par to, kas viņiem pašiem un viņu ģimenē ir būtisks.

Koncertā uzstāsies arī Elza un Atis Ieviņi. Mūziķis stāsta: "Festivālā "BILDES" piedalos jau vairāk kā septiņus gadus. Tā ir bagātīga pieredze un nemainīga vērtība – mūziķiem kopā satikties. "BILDĒM" ir brīva un nepiespriesta gaisotne, tāpēc jau festivāls nemainīgi pulcē tik daudz cilvēku! Kopā ar meitiņu Elzu jau iepriekš esam uzstājušies, dziedājuši Renāra Kaupera dziesmu "Krāsainais maršs". Šo dziesmu mēs izpildīsim šajā "BILŽU" mūziķu un bērnu koncertā. "

Koncerts "Ielūdz BILŽU mūziķi un viņu bērni" notiks 11. novembrī plkst. 17.00 klubā "Kaļķu vārti". Koncertā uzstāsies – Miltiņu ģimene, Ziemeļu ģimene, Helma Elvīra un Mārtiņš Križevici, Aleksandrs un Inta Pauļuki, Daira Madara un Uldis Kākuļi, Henrijs un Guntars Mucenieki, Pūpolu ģimene, Horens Stalbe ar bērniem, Elza un Atis Ieviņi, Īļu ģimene, Ārijs Šķepasts un Ādamsoni, Elviss un Ivars Pētersoni, Magdalēna Kuple un Agita Kaužēna, Patriks un  Ēriks Budēvici, Lukass Edgars un Rolands Lappuķes u.c.

Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes kasē un internetā: https://www.bilesuparadize.lv/events/event/64933

Laikā no 4. novembra līdz 1. decembrim mūzikas un mākas festivāls "BILDES" klausītājiem piedāvā deviņus dažādas stilistikas koncertus, kas norisināsies "Koka Rīgā", klubā "Kaļķu vārti", mūzikas namā "Daile", Spīķeru koncertzālē un Rīgas Kongresu namā.

Festivālu atbalsta: Rīgas dome, "Danske Bank", t/c "Spice", "Pata kokmateriāli". Informatīvie atbalstītāji: "Radio SWH", draugiem.lv, inbox.lv, "apriņķis.lv", "Privātā Dzīve", "Rīga TV24", "Pilsēta 24", "Chaula TV", "1188", "Mūzikaspasaule.lv", "KultūrasVēstis.lv", "Parmuziku.lv".

Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un bilesuparadize.lv. Pieteikumi kolektīvajiem apmeklējumiem un papildu informācija par koncertiem: "Bilžu birojs", tālr. nr. 29282866, e-pasts bildes@bildes.lv.

Noderīgas saites:

Festivāla mājaslapa: https://www.bildes.lv
Festivāla profils Facebook: https://www.facebook.com/FestivalsBildes
Festivāla profils YouTube: https://www.youtube.com/user/Bildes2011

Fotogrāfiju autori: Veronika Simoņenkova, Baiba Ralle, Valdis Menniks, Zaiga Šteina, Dainis Ozols.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)