Banner 980x90

Nedēļas nogalē Liepājas ostā ienāks kruīza kuģis "Saga Saphira" ar 600 pasažieriem

Rīga, 15.aug., LETA. Liepājas ostā pēc vairāku gadu pārtraukuma 17.augustā piestās kruīza kuģis "Saga Saphire", atvedot uz Liepāju aptuveni 600 ceļotāju, aģentūru LETA informēja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (LSEZ) pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe.

Kruīza kuģis "Saga Saphire" savu ceļojumu pa Baltijas jūru "Baltijas piedzīvojums" sāka Doverā Lielbritānijā 7.augustā. Liepāja ir viena no sešās ostām, kurās plānots piestāt Baltijas jūrā. Kuģa garums ir 200 metri, platums 29 metri un tas var uzņemt līdz 720 pasažieriem.

LSEZ pārvaldnieks Jānis Lapiņš aģentūrai LETA pauda, ka jau vēsturiski Liepājas osta ir bijusi daudzfunkcionāla osta, kas apkalpo gan kravas, gan pasažieru kuģus un tieši tādēļ tiek attīstīta Jahtu osta un veicināta prāmju satiksmes paplašināšanās, kā arī strādāts, lai Liepājai piesaistītu kruīza kuģus. Tas veicina Liepājas ostas atpazīstamību un dod ieguldījumi vietējā ekonomikā.

"Galvenais kruīzu galamērķis Baltijas jūrā ir Sanktpēterburga, bet kruīza kompānijas pa ceļam iekļauj arī citas ostas, lai padarītu ceļojumu interesantāku, un varam būt gandarīti, ka šogad savā maršrutā ir iekļauta arī Liepājas osta," klāstīja Lapiņš. Viņaprāt, ir svarīgi, lai kruīza dalībnieki jauki un interesanti pavadītu laiku, iegūstot spilgtas un neaizmirstamas emocijas un sajūtas, ko nodot tālāk un kas varētu veicināt Liepājas ostas iekļaušanu arī citu kruīzu maršrutos.

Kruīza kuģis piestās LSEZ SIA "Terrabalt" piestātnē un tā uzņemšanu nodrošinās LSEZ pārvalde un termināls, bet Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojs nodrošināt kruīza kuģa pasažieru atpūtas un izklaides programmu Liepāju, iepazīstot pilsētu, pludmali un kultūrvēsturisko mantojumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)