Banner 980x90

Nedēļu pirms iespējamās rotācijas Liepājas mērs Sesks nekomentē iespējamās pārmaiņas

Rīga, 15.nov., LETA. Lai arī pēc nedēļas, 22.novembrī, plānota Liepājas mēra rotācija, domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija) pašlaik nekomentē iespējamās pārmaiņas domes vadībā.

Ar pašu Liepājas mēru aģentūrai LETA sazināties neizdevās, un viņa padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Andrejs Rjabcevs skaidroja, ka domē šodien ir komiteju sēdes, un vadība atskaitās par Politisko vadlīniju 2017.-2021.gadam izpildi.

Taču ar Rjabceba starpniecību Sesks pauda, ka nekādu jaunumu pašlaik nav, un par pārējiem rotācijas procedūras jautājumiem dome informēs tikai 22.novembrī.

Pirms nedēļas mēra amata pretendents Jānis Vilnītis (LRA) aģentūrai LETA teica, ka sarunas starp politiskajiem spēkiem domē joprojām turpinās, taču skaidrs ir tas, ka mēra rotācija notiks minētajā datumā.

"Vēl analizējam paveikto un runājam, kuras atbildības nozares katrs politiskais spēks uzņemsies pārstāvēt turpmāk. Tiek domāts par to, kas būtu labākais iespējamais variants liepājniekiem," pauda Vilnītis.

Jau ziņots, ka 2017.gada jūnijā, izveidojot Liepājas domē koalīciju, kurā strādā seši no Liepājas partijas un pieci no Latvijas Reģionu apvienības (LRA) ievēlētie deputāti, tika panākta vienošanās, ka LRA sākotnēji Liepājas mēra amatā atbalstīs pašreizējo domes priekšsēdētāju Sesku. Savukārt šā gada rudenī būs jauns balsojums un par mēru tiks ievēlēts LRA kandidāts.

Vilnītis iepriekš skaidroja, ka Liepājas domes koalīcijas veidojošo partiju vienošanās paredz, ka līdz 31.oktobrim tiek atrunāta pilsētas mēra maiņa. Līdz tam vai mēru maiņas procesā notiek līdzšinējā domes darba izvērtēšana, lai saprastu, kuras jomas kuram vadāmas.

Viņš apliecināja, ka ir gatavs ieņemt Liepājas mēra amatu. "Spēks man ir. Tas, kas ir solīts, tas ir jādara. Esmu tam gatavojies, noliekot malā visus citus pienākumus. Esmu atstājis amatus gan Tirdzniecības un rūpniecības kamerā, gan "Liepājas Papīrā". Pēdējais, ko septembra vidū atstāju, bija "Liepājas Papīra" valdes priekšsēdētāja un meitas uzņēmuma "LP fabrika" valdes priekšsēdētāja amats," iepriekš sacīja Vilnītis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)