Banner 980x90

Neskaidra nākotne ar "ABLV Bank" saistītā "AmberStone Hotels" iecerei Liepājā izveidot kūrortviesnīcu

Ventspils, 22.febr., LETA. Šobrīd neskaidra nākotne ar "ABLV Bank" saistītā "AmberStone Hotels" iecerei Liepājā izveidot kūrortviesnīcu.

Uzņēmums pašlaik nesniedz komentārus par to, vai bankai noteiktie ierobežojumi varētu ietekmēt kompānijas ieceri par kūrortviesnīcas izveidi Liepājā, aģentūrai LETA sacīja SIA "AmberStone Hotels" valdes loceklis Agris Grīnbergs.

Uzņēmuma pārstāvis pašlaik atturējās no komentāriem arī par to, vai viesnīcas projekta attīstītājs plāno līdz aprīļa beigām Liepājas pašvaldībai prezentēt galīgo ieceri, kā to paredz noslēgtā vienošanās.

Kā skaidroja Liepājas domes priekšsēdētāja Ulda Seska (Liepājas partija) padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Andrejs Rjabcevs, šai iecerei pašlaik ir "nogaidošs statuss".

Vaicāts, vai "ABLV Banka" noteiktie darbības ierobežojumi neietekmē SPA viesnīcas projekta virzību, Rjabcevs norādīja, ka no "AmberStone Hotels" nav saņemtas nekādas ziņas par kādām izmaiņām uzņēmuma plānos, un "aktuālais statuss šobrīd ir nogaidošs". Joprojām ir spēkā jau iepriekš noslēgtā vienošanās, ka ne vēlāk kā līdz šī gada 30.aprīlim "AmberStone Hotels" jāiesniedz un jāprezentē domes attīstības komitejā galīgā viesnīcas projekta iecere. Pēc tam pozitīva lēmuma gadījumā paredzēts kārtot ar būvatļaujas izsniegšanu saistītus jautājumus, piebilda Rjabcevs.

2015.gadā Liepājas pašvaldība uz 30 gadiem iznomāja "AmberStone Group" zemi Zvejnieku alejā 11A, kur attīstītājs iecerējis uzbūvēt SPA viesnīcu - sanatoriju. Zemes nomas maksa pēc līguma noslēgšanas 2015.gada līdz šim brīdim bija 1136,73 eiro mēnesī, kā arī nomnieks maksāja nekustamā īpašuma nodokli.

Laika gaitā attīstītāja ieceres un plāni ir mainījušies. 2016.gada jūlijā attīstītājs Liepājas domē prezentēja savu vīziju par SPA viesnīcas-sanatorijas izveidi. Koncepciju izstrādāja arhitekte Zane Tetere-Šulce no biroja "Open AD". Tolaik tika norādīts, ka pirmajā posmā, kurā plānota trīs vai četru zvaigžņu viesnīca un ūdensatrakcijas, "AmberStone Group" paredzējusi piesaistīt investīcijas 10 – 12 miljonu eiro apmērā, bet visu trīs posmu izmaksas tika lēstas 25 – 30 miljonu eiro apmērā. Otrais posms, pēc attīstītāju sacītā, būtu atkarīgs no jau funkcionējošā pirmā posma panākumiem. Pieczvaigžņu viesnīca ar kazino bija paredzēta trešajā posmā.

2017.gada janvārī "AmberStone Group" vērsās Liepājas domes Attīstības komitejā ar lūgumu pagarināt līgumā noteikto projektēšanas termiņu, skaidrojot, ka "sanatorijas-kūrortviesnīcas kompleksa būvniecības projekta izveides procesā tika konstatēts, ka izmaksas iecerētā projekta realizācijai ar iecerētajiem projekta risinājumiem ir būtiski par augstu, lai projekta realizācija būtu rentabla". Vienlaikus attīstītājs apliecināja savu vēlmi turpināt nomas līgumu ar mērķi izveidot kūrortviesnīcu.

2017.gada jūlijā Liepājas domes attīstības komitejā prezentēta kompleksa jaunā vīzija, kas paredz vienu četrzvaigžņu viesnīcu ar 100 numuriem un SPA zonu 1000 kvadrātmetru platībā.

2017.gada 14.septembrī līgums tika pārjaunots, noslēdzot to ne vairs ar "AmberStone Group", bet gan ar "AmberStone Hotels".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija uzņēmuma pamatkapitāls ir 2 436 000 eiro, un "AmberStone Group" ir tās vienīgā īpašniece.

"AmberStone Group" ir 2013 gadā dibināta holdingkompānija, kas pārvalda meitassabiedrības un asociētās sabiedrības dažādās nozarēs. "AmberStone Group" ir 104 akcionāri, no kuriem lielākais akcionārs ir "ABLV Bank". Holdingkompānijai pieder 75% "Vaiņode Agro Holding", 60% "Orto klīnika", 22,66% "Grindeks", 100% "ASG 1", 90% "ASG 2", 100% "ASG 3", 100% "AmberBirch", 100% "AmberStone Hotels", 100% "MV Bon Vivant", 100% "AmberStone Shipping" un 100% "ASG 5" kapitāldaļu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK), izpildot Eiropas Centrālās bankas instrukciju, kopš 19.februāra uz laiku ir noteikusi "ABLV Bank" maksājumu ierobežojumus, liedzot veikt debeta operācijas klientu kontos jebkurā valūtā.

"FinCEN" februāra vidū paziņoja, ka plāno noteikt sankcijas "ABLV Bank" par naudas atmazgāšanas shēmām, kas palīdzējušas Ziemeļkorejas kodolieroču programmai, kā arī nelegālām darbībām Azerbaidžānā, Krievijā un Ukrainā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)