Banner 980x90

No "Saskaņas" Liepājas nodaļas izstājas vēl pieci biedri

Ventspils, 2.dec., LETA. Pieci sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" Liepājas nodaļas biedri parakstījuši kolektīvo iesniegumu par izstāšanos no partijas, aģentūru LETA informēja bijusī Liepājas nodaļas biedre Ella Veinberga, kura kopā ar vēl aptuveni 10 biedriem no "Saskaņas" Liepājas nodaļas izstājās jau iepriekš.

No partijas aizejošie biedri savu rīcību skaidro ar tiem pašiem iemesliem, kādus minēja iepriekš no partijas kolektīvi aizgājušie biedri. Viņi norāda, ka nepiekrīt un neatbalsta Saeimas deputāta un "Saskaņas" Kurzemes reģiona koordinatora Valērija Agešina rīcību konflikta noregulēšanā Liepājas nodaļā un nepiekrīt un neatbalsta "nekorekti ievēlētu "Saskaņas" Liepājas nodaļas valdi".

Tāpat aizejošie partijas biedri nepiekrīt un neatbalsta "Saskaņas" Liepājas nodaļas valdes lēmumu par Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieka tūrisma un investīciju jautājumos Jurija Hadaroviča un domes deputāta Romana Miloslavska izslēgšanu no partijas. Viņiem arī neesot saprotams, kāpēc trešā konfliktā iesaistītā persona - Liepājas domes deputāts Naums Vorobeičiks - joprojām nav izslēgts no "Saskaņas", "īpaši ņemot vērā, ka tieši viņš iznesa šo konfliktu uz āru masu medijos", teikts piecu aizejošo partijas biedru paziņojumā.

Partijas biedri arī nevarot samierināties ar "pazemošu attieksmi" un "Agešina publiskiem negatīviem izteikumiem" par tiem bijušajiem Liepājas nodaļas biedriem, kuri jau ir izstājušies no "Saskaņas".

Kā atklāja Veinberga, pieci Liepājas nodaļas biedri, kuri nolēmuši izstāties no partijas, ir "aktīvi strādājoši cilvēki vecumā no 30 līdz 40 gadiem." Gan viņi, gan arī iepriekš no "Saskaņas" Liepājas nodaļas aizgājušie biedri plānojot iestāties jaundibināmajā partijā, kuras līderi ir no "Saskaņas" izslēgtie Hadarovičs un Miloslavskis.

Kā ziņots, jūlija beigās "Saskaņa" no savām rindām izslēdza divus savus līdzšinējos pārstāvjus Liepājas domē - vicemēru Hadaroviču un deputātu Miloslavski, kuriem pārmeta "priekšvēlēšanu programmas un valdes lēmumu nepildīšanu" un "pārmērīgu sadarbību ar Liepājas mēru Uldi Sesku," aģentūrai LETA pastāstīja "Saskaņas" Kurzemes reģiona koordinators un Liepājas nodaļas valdes loceklis Valērijs Agešins.

Protestējot pret šādu rīcību, rudenī par kolektīvu izstāšanos no "Saskaņas" paziņoja aptuveni 10 Liepājas nodaļas biedri - Veinberga, Vadims Jakubovs, Margarita Konika, Lilija Savkina, Valentīna Politaja un citi.

Hadarovičs un Miloslavskis paziņojuši, ka līdz šī gada beigām plāno nodibināt jaunu reģionālo partiju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)