Banner 980x90

Noderīgi padomi, kā izvēlēties piemērotāko tvaika tīrītāju

Mūsdienās arvien populārāki kļūst tvaika tīrītāji – ierīces noturīgu netīrumu likvidēšanai, kā arī telpu dezinfekcijai. Izmantojot tvaika tīrītāju, lielisku efektu var panākt pat bez ķīmisku līdzekļu izmantošanas. Ja arī Tev aktuāla šīs ierīces iegāde, turpini lasīt un uzzini, kā izvēlēties piemērotāko!

Tvaika tīrītāju veidi
Izvēlei divi tvaika tīrītāju veidi – pārnēsājamais – rokas un grīdas tvaika tīrītājs. Lai saprastu, kura tvaika slota ir piemērotāka, jāiepazīstas ar katra varianta īpašībām un specifiku. 

Pārnēsājamie tvaika tīrītāji ir kompakti. Piemēroti nelielu platību uzkopšanai. Tos ir ērti uzglabāt, turklāt šādas ierīces ir pieejamākas arī cenas ziņā. Jāņem gan vērā, ka tīrītājam ir neliels ūdens rezervuārs, kas ierobežo ierīces lietošanas laiku. 

Grīdas tvaika putekļu sūcējs ir līdzīgs ierastajam putekļu sūcējam. To ir ērti pārvietot, turklāt ar ierīci var uzkopt arī lielākas platības.  Vairumā gadījumu pieejami ar dažādām funkcijām. 

Jauda
Būtisks faktors ir arī jauda – no tās atkarīga gan darbības kvalitāte, gan arī uzkopšanas darbiem nepieciešamais laiks. Parocīgi ir modeļi ar iespēju manuāli regulēt jaudu, tādā veidā ierīci pielāgojot dažādu virsmu tīrīšanai. 

Tilpums
Izvēloties tvaika tīrītāju, jāpievērš uzmanība arī ūdens rezervuāra tilpumam. Jo tas ir lielāks, jo ilgāks laiks būs nepieciešams ūdens uzsildīšanai. Taču ierīci ar lielāku rezervuāru var izmantot ilgstošāk – atkārtoti neuzpildot tvertni. 

Rezervuāra tilpumi dažādiem modeļiem atšķiras – piemēram, grīdas tīrītāju tilpums var būt no 1 līdz 5 litriem. Atkarībā no ierīces specifikācijas, ūdens tajā uzsildās vidēji 6 līdz 8 minūšu laikā. 

Tvaika spiediens 
Lai tīrīšana nestu cerēto rezultātu, nozīme ir arī tādam faktoram kā tvaika spiediens. Jo augstāks spiediens, jo ātrāka ierīces darbība. 

Temperatūras režīms
Būtisks faktors ir arī temperatūras režīms. Jo noturīgāki netīrumi, jo augstāka temperatūra nepieciešama to likvidēšanai. Piemēram, dziļi iesēdušos netīrumu, pelējuma, piekaltušu tauku pleķu tīrīšanai visefektīvākā būs ierīce, kas spēj darboties ar vismaz 110 grādus karstu tvaiku. 

Šļūtenes garums
Jo garāka šļūtene, jo ērtāka mājokļa uzkopšana. Ar garāku šļūteni vienkāršāk tikt klāt grūtāk aizsniedzamām vietām. 

Kur iegādāties tvaika tīrītāju?
Piedāvājums ir plašs – tvaika tīrītāji nopērkami dažādās tirdzniecības vietās. Taču visērtāk preču klāstu aplūkot un labākos risinājumus atrast ir internetā. Tādā veidā iespējams aplūkot piedāvājumu sev ērtā laikā un vietā, kā arī nepalaist garām izdevīgākos variantus. Tiešsaistē arī citu lietotāju atsauksmes un ieteikumi. 

Jāņem vērā, ka, iepērkoties interneta veikalos, spēkā ir distances līgums, kas nosaka – ja iegādātā prece neatbilst prasībām, to 14 dienu laikā var atdot atpakaļ pārdevējam. 

Tvaika tīrītājs – noderīgs palīgs dažādu uzkopšanas darbu veikšanā. Izvēlies sev piemērotāko un nodrošini tīru, veselīgu dzīves vidi savā mājoklī. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)