Banner 980x90

Oskara Kalpaka Liepājas 15.vidusskolā Karjeras nedēļā pielaiko septiņas profesijas

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Trešdien, 12.oktobrī Oskara Kalpaka Liepājas 15.vidusskolā norisinājās pasākums "Pielaiko profesiju – 2016", kurā 7.-9. klašu skolēni no četrām skolām  piedalījās dažādu jomu profesiju pārstāvju vadītajās radošajās darbnīcās un guva noderīgas atziņas par fizioterapeita, policijas un ugunsdzēsības dienestu darbinieku, banku speciālista profesijām, kā arī iespējām veidot militāro karjeru un apgūt pavisam jaunu specialitāti – mehatroniku. 

Kā pilsētas informācijas portāls Liepaja24.lv uzzināja Liepājas pilsētas pašvaldībā, pasākumā piedalījās Oskara Kalpaka Liepājas 15.vidusskolas, Liepājas valsts 1.ģimnāzijas, Liepājas 7. vidusskolas un Kalētu pamatskolas skolēni.

Pasākumā dalībniece, horeogrāfe Agate Cukura savā nodarbībā akcentēja horeogrāfijas mākslas izteiksmes līdzekļus un iespējas realizēt radošus projektus. Savukārt Liepājas reģionālās slimnīcas fizioterapeites Anna Reineka, Līga Svile un Sabīne Roze demonstrēja fizioterapijas metodes, kā arī atzina, ka skolēni ir ļoti ieinteresēti par fizioterapeita darbu un iespējām iegūt fizioterapeita profesiju.

SIA "Blue Shock Race" pārstāvji Andris Stivriņš un Tomijs Virga iepazīstināja skolēnus ar fizikas un mehatronikas jomas profesijām, kā arī par savas profesijas  radošo ikdienu darbā ar elektrokartingiem kartinga hallē Liepājā. 

Savukārt uzņēmuma "Dragonfli" pārstāvis Roberts Grundmanis demonstrēja skolēniem dronus jeb bezpilota lidaparātus, kā arī atklāja dažādu profesiju iespējas izmatot dronus savā darbā.

Skolēni bija arī ļoti ieinteresēti ielūkoties Valsts Policijas Krimiālistikas pārvaldes ekspertu Vitas Rozentāles un Dzintara Lūka darba praktiskajā pusē, un uzzināt par iespējām pašiem nākotnē kļūt par šīs profesijas pārstāvjiem. Skolēni noskaidroja gan par pirkstu nospiedumu identificēšanu, gan par pēdām, ko atstāj ikviens cilvēks un, jo īpaši interesanti bija uzzināt par atstātajām pēdām virtuālajā vidē. 

Skolēnus apciemoja arī Valsts Policijas prevencijas nodaļas inspektore Gundega Silta un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes reģionālās brigādes inspektore Agnese Sprūde, rosinot jauniešus diskutēt par drošības un administratīvās atbildības jautājumiem. 

AS "Swedbank" klientu apkalpošanas speciāliste Baiba Miņina iepazīstināja skolēnus ar bankas darbinieka profesijas specifiku, kā arī atgādināja jauniešiem, ka ir svarīgi mācīties jau šodien un laicīgi, kā arī  rūpīgi pārdomāt profesijas izvēli. 

Pasākumā piedalījās arī Jūras spēku flotiles pārstāvis, seržants Vecvagars. Viņš pārrunāja ar skolēniem militārās karjeras iespējas  Nacionālajos bruņotajos spēkos un arī aicināja viņus mācīties centīgi tagad, lai varētu sasniegt savus mērķus nākotnē. 

Skolēni bija gandarīti par pasākumā dzirdēto un redzēto un atzina, ka iedvesmojošie profesiju pārstāvju stāsti ir likuši viņiem aizdomāties par nepieciešamību laicīgi un pārdomāti izvēlēties profesiju, kā arī noteikti piedalīties Ēnu dienas pasākumos februārī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)