Banner 980x90

PA: "KVV Liepājas metalurgam" ir 1,5 miljonu eiro liels nodokļu parāds

Liepaja24.lv
Liepaja24.lv
AS "KVV Liepājas metalurgs" nodokļu parāds ir aptuveni 1,5 miljoni eiro, pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja Privatizācijas aģentūras vadītājs Vladimirs Loginovs.

Atbildot uz jautājumu, vai valsts grasās pieteikt uzņēmuma maksātnespēju, Loginovs atzina, ka vienīgais veids, kā valsts var pieprasīt uzņēmuma maksātnespēju, ir par nodokļu parādiem, kas uzņēmumam esot uzkrāti 1,5 miljonu eiro apmērā. Loginovs piebilda, ka, visticamāk, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) neprasīs "KVV Liepājas metalurga" maksātnespēju, jo iestādei ir citas metodes, kā piedzīt nodokļu parādus.

"Labākais scenārijs paredz, ka "KVV Liepājas metalurgs" sāk norēķināties ar kreditoriem. Teorētiski esošie akcionāri var nodrošināt uzņēmuma restruktuizāciju, taču par šādu scenāriju es esmu skeptisks," teica Loginovs.

PA vadītājs informēja, ka "KVV Liepājas metalurg" akcionāri no valsts prasa papildu atbalstu, kas variē no nodokļu atlaidēm līdz pat finansiālam atbalstam. "Šādu atbalstu nevēlamies un nemaz nevaram nodrošināt, jo viss atbalsts ir jāsaskaņo ar Eiropas Komisiju. Valsts uzņēmuma akcionāru lūgumu nemaz nevar realizēt, tāpēc uz šo jautājumu nefokusējamies," teica PA vadītājs.

Viņš arī piebilda, ka PA vieglāk komunicēt ar "KVV Liepājas metalurga" vietējo vadību, nevis uzņēmuma akcionāriem. "Ar vietējo vadību mūsu dialogs ir konstruktīvs, taču privātā uzņēmumā stratēģiskus lēmumus pieņem akcionārs, kas šajā gadījumā attiecīgus lēmumus nepieņem," norādīja Loginovs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)