Banner 980x90

Pasniegs Liepājas Kultūras balvu

Ventspils, 24.febr., LETA. Šodien plkst.19 Liepājas Latviešu biedrības namā pasniegs Liepājas Kultūras balvu, aģentūra LETA uzzināja Liepājas Kultūras pārvaldē.

Aizvadītā gada desmit spilgtākie kultūras notikumi un personības Liepājā saņems statuetes "Liedags".

Šī gada Kultūras balvas statuetes ievērojami atšķirsies no 2016.gadā pasniegtajām. "Esam izvēlējušies gan citu materiālu, gan statuetēs guldītā ideja ir ar nešaubāmi spēcīgu vēstījumu," sacīja Liepājas Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens.

Statuete sver 3,5 kilogramus, ir 22 centimetrus augsta un veidota no ķeta (čuguna), bronzas un ozolkoka. Idejas autors un izgatavotājs ir metālmākslinieks Reinis Kuncītis.

Katrs laureāts saņems daļu no iepriekš sagatavotas metālskulptūras, kas no vienota mākslas darba tapusi par desmit individuālām statuetēm. Tādējādi Liepājas Kultūras balvas ieguvēji saņems ne tikai pateicību par ievērojamiem sasniegumiem, radošām idejām un Liepājas atpazīstamības veicināšanu, bet arī apliecinājumu kā nozīmīgai Liepājas Kultūras dzīves sastāvdaļai 2016.gadā.

Iesniegtos pieteikumus Kultūras balvai izvērtēja Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis ("Liepājas partija"), Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja vietnieks Nauris Lazdāns, Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas projektu vadītāja un Melngaiļskolas bigbenda menedžere Irita Kālēja, mākslinieks Egons Perševics, komponists, mūziķis un kultūras žurnālists Edgars Raginskis, Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne Zanda Gūtmane, laikraksta "Kurzemes vārds" žurnāliste Ilze Kļepikova un mūziķis, radio un televīzijas raidījumu vadītājs Zigfrīds Muktupāvels.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)