Banner 980x90

Pēc reida Liepājas pusē policija slavē pārdevējus par likuma ievērošanu, nepārdodot nepilngadīgajiem alkoholu un tabaku

Rīga, 21.marts, LETA. Trešdien Valsts policijas (VP) Liepājas iecirkņa amatpersonas apsekoja dažādas tirdzniecības vietas ar mērķi pārbaudīt, vai pārdevēji un veikalu vadītāji ievēro aizliegumu pārdot enerģijas dzērienus, alkoholiskos dzērienus un tabakas izstrādājumus nepilngadīgajām personām, secinot, ka apzinīgi pārdevēji nav bijuši sen, aģentūrai LETA pauda VP Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Kopumā pārbaudīti 43 veikali Liepājas iecirkņa apkalpojamā teritorijā, no kuriem divos konstatēti pārkāpumi, par ko VP ir sākusi administratīvās lietvedības. Abos veikalos Aizputē un Liepājā pārdevējas, nepārliecinoties par jauniešu vecumu, pārdeva viņiem enerģijas dzērienus.

Visos pārējos veikalos pārdevējas lūdza uzrādīt personu apliecinošu dokumentu. Bija arī gadījums, kad pārdevēja bija jau gandrīz gatava šo dzērienu pārdot, tomēr pajautāja personu apliecinošu dokumentu. Citos gadījumos pārdevējas pat sekoja līdzi jaunieša darbībām - sniegšanos pēc alkoholiskā vai enerģijas dzēriena -, tāpēc uzreiz pajautāja vecumu.

"Vēlamies uzslavēt pārdevējus par viņu godaprātu - tik labs rezultāts, kā pēc vakardienas pārbaudes, nav bijis sen. Tas liecina par to, ka pārdevēji ir kļuvuši godprātīgāki un uzmanīgāki, zinot savus pienākumus un tiesības - pārliecināties par personas vecumu, lūdzot uzrādīt personu apliecinošu dokumentu -," komentēja Šeršņova.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)