Banner 980x90

Pēc tenisa halles uzbūvēšanas Liepājā strauji pieaudzis jauno tenisistu skaits

Liepāja, 29.aug., LETA. Pēc jaunās Liepājas Olimpiskā centra (LOC) tenisa halles atklāšanas šā gada aprīlī, ievērojami pieaudzis jauno tenisistu skaits, intervijā "Rietumu radio" sacīja Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks sporta un kultūras jautājumos Atis Deksnis (LRA).

"Ja pērn tenisu Liepājā apguva nedaudz vairāk nekā 200 bērnu, tad šogad viņu ir jau 300 un jaunās halles kapacitāte pirmajā ziemas sezonā ir pilna," sacīja Deksnis.

Viņš piebilda, ka patlaban teniss ir viens no tiem sporta veidiem, uz kura nodarbībām Liepājā veidojas rinda, lai gan šovasar tika veidotas jaunas grupas un pieaicināti jauni treneri.

Līdzīgu pieaugumu varētu piedzīvot arī futbola audzēkņu skaits pēc slēgtās futbola halles uzbūvēšanas, taču pastāv neskaidrības ar Valsts kases finansējuma pieejamību, tādēļ projekts "tuvākajos gados noteikti tiks atlikts", sacīja Deksnis.

"Bez valsts un Eiropas Savienības fondu atbalsta šo projektu realizēt iespējams nebūs," sacīja Deksnis.

Viņš gan atzina, ka arī pēc tenisa halles un vieglatlētikas manēžas nodošanas ekspluatācijā pilsētas sporta infrastruktūra esot atslogota.

"Jaunajiem sportistiem, tostarp arī futbolistiem pieejamākas kļūst pilsētas skolu sporta zāles," norādīja Deksnis.

Jau ziņots, ka jauna tenisa halle Liepājā tika atklāta 2019. gada martā.

Kompleksā ir pieci iekštelpu korti, trenažieru un atpūtas zāles, ārtelpu un pludmales tenisa, kā arī sporta spēļu laukumi. Tāpat hallē ir administratīvais korpuss, sporta preču veikals un kafejnīca.

Tenisa halle paredzēta izglītības iestāžu audzēkņu un sporta klubu treniņprocesa apstākļu uzlabošanai un nodrošināšanai visa gada garumā. Jaunā halle paplašina iespējas rīkot starptautiska līmeņa sacensības Liepājā un vienlaikus turpināt treniņa nodarbības paralēli sacensību norisei.

Tenisa halles projektēšanu un būvniecību veica AS "UPB" par 7,5 miljoniem eiro. Tenisa halles būvniecība tika līdzfinansēta no valsts un Liepājas pašvaldības budžeta līdzekļiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)