Banner 980x90

Policija Liepājā no nelegālās aprites izņem vairāk nekā 11 000 cigaretes

Rīga, 2.apr., LETA. Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas marta beigās Liepājā no nelegālās aprites izņēma 11 300 cigaretes, aģentūru LETA informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Kāds vīrietis nelegālās cigaretes bija novietojis uz savas automašīnas aizmugurējā sēdekļa, savukārt kāda sieviete tās glabāja savā dzīvesvietā - paslēptas aiz skapjiem, spilvenos un pat mīkstajās rotaļlietās.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas Patruļdienesta rotas darbinieki, patrulējot ar VP trafarēto automašīnu, Tirgus ielā apturēja transportlīdzekli "Volkswagen Passat", kuru vadīja 1965.gadā dzimis vīrietis.

Likumsargi pamanīja, ka pārbaudes laikā vīrietis izskatās satraucies, tāpat bija redzams, ka aizmugurējās pasažiera durvis nebija aizvērtas un salonā uz aizmugurējā sēdekļa atradās trīs sapakoti melnas krāsas maisi. Likumsargi palūdza automašīnas vadītāju uzrādīt maisu saturu un tika konstatēts, ka tajā atrodas 35 cigarešu bloki jeb 7000 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām.

Vīrietis tika aizturēts. Minētā persona jau iepriekš ir nonākusi policijas redzeslokā par līdzīgiem likumpārkāpumiem. Pašlaik VP par notikušo ir uzsākta administratīvā lietvedība.

Tāpat VP Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa amatpersonas, veicot atkārtotu pārbaudi jau iepriekš VP redzeslokā nonākušas personas dzīvesvietā, konstatēja un no nelegālās aprites izņēma 4300 cigaretes jeb 215 cigarešu paciņas bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Šajā gadījumā cigaretes tika rūpīgi paslēptas - pat spilvenos un mīkstajās rotaļlietās.

Tāpat sievietes īpašumā atrasts nelegālais alkohols - 6,5 litri. 1964.gadā dzimusi sieviete jau iepriekš ir nonākusi policijas redzeslokā par līdzīgiem likumpārkāpumiem. Arī šajā gadījumā par notikušo ir uzsākta administratīvā lietvedība.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par ar akcīzes nodokli apliekamo preču (to skaitā preču, kurām piemērojams akcīzes nodokļa atbrīvojums vai atvieglojums) uzglabāšanas vai pārvietošanas (pārvadāšanas) noteikumu pārkāpšanu, kā arī par citiem šo preču aprites noteikumu pārkāpumiem, uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 70 līdz 700 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)