Banner 980x90

Populārākie šīs sezonas pārvietošanās līdzekļi

Līdz ar siltā laika sezonas atnākšanu arvien vairāk redzam dažnedažādākos pārvietošanās līdzekļus. Kas ir populārākie siltās sezonas braucamrīki?

Kabriolets
Ja finanses atļauj un vējš matos aizrauj, tad vasaras mēnešos lieliska izvēle ir kabrioleta iegāde. Daudziem kabriolets asociējas ar kaut ko dārgu un nepieejamu, tomēr ir dažādi kabrioletu veidi – gan dārgi un ekskluzīvi, gan arī pieejamāki vecāki auto modeļi. Viss atkarīgs no gaumes un iespējām.

Cits jautājums, cik praktisks ir kabrioleta tipa auto pirkums mūsu platuma grādos – aizraujošo iespēju braukt bez jumta iespējams izmantot labi ja 3–4 menešus gadā, pārējā laikā kabrioletu var izmantot tikai ar aizvērtu jumtu. Pastāv pat viedoklis, ka gada aukstajos mēnešos kabriolets vislabāk jūtas siltā auto garāžā, nevis satiksmē.

Motocikls
Šķietami lētāks risinājums varētu būt motocikls, tomēr labs motocikls bieži vien maksā stipri dārgāk nekā lēts kabriolets. Ar motociklu var izbaudīt pavisam citas sajūtas, daudz lielāka pārvietošanās brīvība nekā ar auto, protams, arī daudz neaizsargātāka pārvietošanās, taču tieši tas arī rada asākas izjūtas, braucot ar motociklu.

Motorollers
Motorollers vai skūteris piedāvā līdzīgas sajūtas kā motocikls, tikai mazākā apjomā. Ne tik liels ātrums, ne tik smags braucamrīks, vienkāršāka pārvaldība. Tomēr tāpat kā ar motociklu jābūt ļoti uzmanīgam, lai piedalīšanās satiksmē būtu droša.

Motorollers ir lieliska izvēle braukšanai vasarā pa pilsētu vai uz darbu. Tā ir arī daudz ekonomiskāka alternatīva motociklam. Lai iegādātos kvalitatīvu motorolleri, jārēķinās ar aptuveni 1000 EUR lieliem izdevumiem. Motocikla iegādes un arī uzturēšanas izmaksas būs krietni lielākas.

Kvadracikls
Īpaši asu izjūtu cienītājiem lieliska izvēle būs kvadracikls, kaut kas pa vidu starp auto un motociklu, tomēr ne viens, ne otrs. Sevišķi noderīgs kvadracikls ir tad, ja ir lauku īpašums – tad var doties tuvējo lauku un meža ceļu un taciņu izpētē.

Skrejritenis
Skrejriteņi ir pieejami gan tradicionālie, kur jālieto fizisks spēks, gan elektriskie, kur pietiek vienkārši stāvēt uz braucamrīka un izbaudīt brauciena ātrumu. Izvēle atkarīga no tā, kā katrs uztver skrejriteni – kā papildus rīku fiziskai slodzei vai vienkārši ātrāku pārvietošanās līdzekli.

Velosipēds
Kā gan bez tradicionālā pārvietošanās līdzekļa – velosipēda. Velosipēdu industrija ir ļoti attīstījusies. Ja kādreiz bija pieejami tikai daži velo veidi, tad tagad var iegādāties velosipēdu gandrīz jebkurai dzīves situācijai. Īsiem pārbraucieniem, gariem tūrisma ceļojumiem, sportam, šosejai, kalniem, bezceļiem, diviem vai trijiem cilvēkiem vienlaicīgi, ar šaurām vai biezām riepām, elektrovelosipēdi un tā tālāk.

Velosipēds joprojām ir viens no populārākajiem un pieejamākiem siltās sezonas braucamrīkiem. Jaunu velo var iegādāties, sākot no dažiem simtiem eiro, bet kvalitatīvu lietotu velo var nopirkt vēl lētāk.

Ūdenstransports
Ja runa ir par vasaru, tad noteikti arī par ūdeni. Un kur ūdens, tur arī ūdens transportlīdzekļi. Dārgais gals būs jahtas, pieejamāki jau būtu motorlaivas, ūdensmotocikli.

Ja izvēlies veselīgu dzīvesveidu uz ūdens, tad te noderēs vējadēlis vai SUP. Tieši pēdējais, SUP dēlis ir jaunākā tendence un arvien lielāku popularitāti gūstošais ūdens braucamrīks. Nepieciešams tikai SUP dēlis, airis un vismaz neliela ūdenstilpne. Tie, kas ir izmēģinājuši braukt ar SUP dēli, atzīst, pēc tam bieži var sajust sāpes tādos muskuļos, par kuru esamību pat nebija nojausmas. 

Ja nepieciešams iegādāties jaunu braucamrīku sev vai ģimenes locekļiem, ir iespēja saņemt patēriņa kredītu no uzņēmuma Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)