Banner 980x90

Priekules deputātus soda par pašvaldības auto izmantošanu aģitācijas bukletu izplatīšanai

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis naudas sodus četriem Priekules novada deputātiem par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu neievērošanu, pārkāpjot normu, kas nosaka rīcību ar pašvaldības mantu, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

Katram deputātam piemērots 70 eiro naudas sods.

Kā skaidro KNAB, deputāti, 2013.gada oktobrī piedaloties lēmuma pieņemšanā, ar kuru tika nolemts iznomāt pašvaldības īpašumā un lietošanā esošo autotransportu, neievēroja Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma prasības.

Priekules novada domes lēmums paredzēja nomas maksas noteikšanu pašvaldības transporta līdzekļiem, bet nenoteica, kādiem mērķiem un kādā kārtībā pašvaldības autotransports izmantojams.

Savukārt saskaņā ar Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likumu autotransporta lietošana darba vajadzībām ir tāda autotransporta lietošana, kas nepieciešama amatpersonas darba pienākumu pildīšanai, nodrošinot publiskas personas vai publiskas personas institūcijas iestādes funkciju izpildi.

KNAB secinājis, ka pašvaldības autotransporta izmantošana priekšvēlēšanu aģitācijas bukletu izplatīšanai, braucieni uz Liepāju, Lietuvu un citi neatbilst likuma "Par pašvaldībām" noteikto funkciju realizācijai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)